Αρχική » Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στη Λέρο

Η εορτή της Αγίας Παρασκευής στη Λέρο

από ikivotos

Επί τη σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου στον ομώνυμο – παλαιό μητροπολιτικό Ναό της Λέρου, την Αγία Παρασκευή, ετελέσθη με θρησκευτική λαμπρότητα, το απόγευμα της Πέμπτης 25 Ιουλίου 2024, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένου υπό πλειάδος Ιερέων. Στο ιερό αναλόγιο έψαλλε χορωδία καλλίφωνων ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του Ισίδωρου Λιβανού. Στον Εσπερινό παρέστη ο Δήμαρχος Τιμ.Κωττάκης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, τοπικοί παράγοντες και πολλοί πιστοί.

Κατά τον Εσπερινό τελέσθηκε η αρτοκλασία, μετά το πέρας της οποίας ο Θεοφιλέστατος κήρυξε τον θείο λόγο. Μετά τον Εσπερινό μοιράστηκε άρτος και ετελέσθη Παράκληση και Αγιασμός.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής κορυφώθηκε την Παρασκευή 26 Ιουλίου, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, πλαισιούμενος υπό πλειάδος ιερέων. Στο ιερό αναλόγιο έψαλλαν οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες Ισίδωρος Λιβανός, Άγγελος Αγγελίδης και Ιωάννης Γκιουζέππος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ