Αρχική » Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος στη μητρόπολη Κηφισίας

Η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος στη μητρόπολη Κηφισίας

από ikivotos

Η μνήμη του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού εορτάστηκε στην Μητρόπολή μας το διήμερο 26 – 27 Ιουλίου 2024.

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Παραλίας Μαραθώνος, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Κηφισιάς, Πεύκης – Λυκοβρύσεως και Νεάς Μάκρης – Μαραθώνος, ιερείς της περιοχής και τον διάκονό του. Προ της Απολύσεως πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και εν συνεχεία η Αρτοκλασία. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανφέρθηκε στην ζωή και το μαρτύριο του εορταζομένου Αγίου.

Την κυριώνυμο ημέρα, Σάββατο 27 Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, χοροστάτησε στον Όρθρο και ιερούργησε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον περικαλλή Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης συνεπικουρούμενος από ιερείς της περιοχής τους εφημερίους του Ναού και τον διάκονό του. Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην τιμή που απονέμεται στον Άγιο Παντελεήμονα, και η οποία προέρχεται από την μαρτυρία πίστεως που έδωσε εκείνος όσο ζούσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ