Αρχική » Εσπερινός Αγίου Παντελεήμονος στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Νάξου

Εσπερινός Αγίου Παντελεήμονος στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Νάξου

από ikivotos

Πανηγυρικά εορτάστηκε στη Νάξο η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Θαυματουργού.

Την Παρασκευή 26-7-2024 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος, μετέβη στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος, ο οποίος ανηγέρθη στο  Γκύλειο-Μαρτίνειο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Νάξου «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ», όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε τον θείο λόγο. Προ του «Δι’ ευχών…», ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πορεία και την ολοκλήρωση των εργασιών της ως άνω Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, κάνοντας αναφορά στους μακαριστούς προκατόχους Μητροπολίτες Επιφάνιο και Αμβρόσιο, οι οποίοι με την έμπνευση και μέριμνά τους ίδρυσαν και    ξεκίνησαν το Γηροκομείο Νάξου. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στις αείμνηστες Ειρήνη Γκύλη, η οποία δώρισε το κτήμα, μέσα στο οποίο ανηγέρθη το συγκρότημα του Γηροκομείου και Βασιλική (Κύτη) Βαλληνδρά, η οποία με την προσφορά των κτημάτων της στην περιοχή του Καστρακίου, βοήθησε τις διαδικασίες ανεγέρσεως, καθώς και σε όλους όσοι κατά καιρούς ενίσχυσαν με οιονδήποτε τρόπο την προσπάθεια συνεχίσεως των εργασιών αποπερατώσεως του έργου.

Την σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος, την έκλεισε κάνοντας αναφορά στους μεγάλους ευεργέτες του Ιδρύματος, αλλά και της Εκκλησίας γενικότερα, το ζεύγος Αθανασίου και Μαρίνης Μαρτίνου, οι οποίοι με προθυμία ανταποκρίθηκαν στο ταπεινό αίτημά του και ανέλαβαν εξ ολοκλήρου την αποπεράτωση του Γηροκομείου, το οποίο ήδη ολοκληρώθηκε και είμαστε εν αναμονή των τελικών αδειοδοτήσεων για την τέλεση των Εγκαινίων λειτουργίας του.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε για την ανάπαυση των ψυχών των μακαριστών προκατόχων του καθώς και των προαναφερθεισών κεκοιμημένων δωρητριών αλλά και προς όλους πλουσία την χάρη και ευλογία του Αγίου Παντελεήμονος στη ζωή και τα έργα τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ