Αρχική » Γ΄Κατασκηνωτική περίοδος Αγοριών Δημοτικού στο Ποσείδι

Γ΄Κατασκηνωτική περίοδος Αγοριών Δημοτικού στο Ποσείδι

από ikivotos

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Γ΄κατασκηνωτική περίοδος Αγοριών Δημοτικού στο Αγαπημένο μας Καταφύγιο  “Ο Καλός Ποιμήν”, η οποία έλαβε χώρα από τις 15 έως τις 22 Ιουλίου 2024 στο πανέμορφο Ποσείδι Χαλκιδικής. Η φετινή κατασκήνωση είναι αφιερωμένη στον εορτασμό των 50 χρόνων ίδρυσης της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Έτσι και το θέμα και ο τίτλος της περιόδου ήταν βασισμένο στα 50 χρόνια δράσειςτης Μητροπόλεως μας, με θέμα “Διακονώ και φροντίζω τον πλησίον”.

Οι ομάδες είχαν ονόματα από κάποιες από τις δράσεις και τις δομές που έχουν ιδρυθεί και λειτουργούνστην Μητρόπολη μας με σκοπό να ενημερώσουν και να πληροφορήσουν τα παιδιά αλλά και τους γονείς για τις λειτουργίες τους. Να παρουσιασθεί δηλαδή και να γίνει σε όλους γνωστό για τις μέριμνες που έχει η Μητρόπολη μας για την βοήθεια στον συνάνθρωπο, στις τέχνες, στον πολιτισμό και για την ιστορία του τόπου μας.

Να αναφερθεί βεβαίως ότι όλες αυτές οι δομές υπάρχουν και λειτουργούνμε την αγάπη πρωτίστως του Μητροπολίτης μαςκ.κ Βαρνάβα, των πατέρων της Μητροπόλεως μας, στον μεγάλο αριθμό εθελοντών-εθελοντριών που διακονούν ανιδιοτελώς και όλων των κατοίκων της Μητροπολιτικής περιφέρεια μας και όχι μόνο που με την απέραντη αγάπη, προσφέρουν και στηρίζουν το έργο αυτό.

Οι ομάδες  ήταν:

 

1η ΟΜΑΔΑ:  Η ΑΓΑΠΗ

 

2η ΟΜΑΔΑ: Ο ΧΙΤΩΝΑΣ

 

3η ΟΜΑΔΑ: Ο ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 

4η ΟΜΑΔΑ: ΥΓΕΙΑ

 

5η ΟΜΑΔΑ: ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ

 

6η ΟΜΑΔΑ: ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ

 

7η ΟΜΑΔΑ: Η ΚΙΒΩΤΟΣ

 

8η ΟΜΑΔΑ: ΚΑΤΑΛΛΑΓΗ

 

9η ΟΜΑΔΑ: ΙΩΣΗΦ Ο ΥΜΝΟΓΡΑΦΟΣ

 

10η ΟΜΑΔΑ: ΕΣΤΙΑ-ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

 

Στην κατασκήνωση συμμετείχαν πάνω από 100 αγόρια από την Γ’ έως την ΣΤ’ Δημοτικού, τα οποία είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες που προάγουν την πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη. Το πρόγραμμα περιελάβανε  ομαδικά παιχνίδια, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, καθώς και εργαστήρια διακονίας και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Αρχηγός της κατασκήνωσης ήταν ο Πατήρ Δημήτριος Βύρλιος, ο οποίος με την καθοδήγησή του και την αφοσίωσή του ενέπνευσε τους κατασκηνωτές να αγκαλιάσουν τις αξίες της Ορθοδοξίας, της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Επίσης οι πατέρες που συμβάλαν σε όλο αυτό το έργο και χωρίς την δικιά τους παρουσία δεν θα υπήρχε αυτή η επιτυχία του προγράμματος ήταν, ο π. Γεράσιμος Τσουλπάκης, ο  π. Λάζαρος Βύρλιος και ο π. Αθανάσιος Ξενιτόπουλος. Τέλος ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διακονία προς τον πλησίον, με πολλές δράσεις εθελοντισμού και φιλανθρωπίας να λαμβάνουν χώρα τόσο εντός όσο και εκτός των εγκαταστάσεων της κατασκήνωσης.

Το κλίμα ήταν ζεστό και φιλικό, δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των κατασκηνωτών και ενισχύοντας το πνεύμα της κοινότητας και της συνεργασίας. Οι κατασκηνωτές απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες και δεξιότητες που θα τους συνοδεύουν στην καθημερινή τους ζωή, ενδυναμώνοντας την πίστη και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Η κατασκήνωση “Ο Καλός Ποιμήν” ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες και τους εθελοντές  που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της ξεχωριστής εβδομάδας.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο καλοκαίρι, με την ελπίδα ότι η κατασκήνωση θα συνεχίσει να αποτελεί φάρο πνευματικότητας και προσφοράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ