Αρχική » Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κορδελιού

Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κορδελιού

από ikivotos

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κορδελιό χοροστάτησε το απόγευμα της Δευτέρας 5 Αυγούστου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως οι οποίοι προσήλθαν με τον  προσήκοντα σεβασμό.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αποτύπωσε το ιερό γεγονός της Μεταμόρφωσης του Χριστού  Μια στενή συνάφεια υπάρχει μεταξύ του γεγονότος της Μεταμόρφωσης και εκείνου της Σταύρωσης.

«Το απαστράπτον  φως της Θεότητας, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, το γευόμαστε στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Στην εποχή μας όμως υπάρχει άρνηση, απόρριψη  του Φωτός: «θεριά οι ανθρώποι δεν μπορούν το Φως να το σηκώσουν.( Κ. Βάρναλης)» 

Από την άλλη μεριά οι άνθρωπο πού μετέχουν του θείου φωτός αγωνίζονται ενάντια στο σκοτάδι: «φως και πάλι φως η ψυχή που μάχεται (Οδ. Ελύτης)».

Στην Ακολουθία του Εσπερινού, συμμετείχε ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Κ. Γκιουλέκαςο βουλευτής κ. Στ. Σιμόπουλος  και ο Δήμαρχος  του Δήμου Ευόσμου – Κορδελιού κ.Ελευθέριος Αλεξανδρίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ