Αρχική » Ιεράρχης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην πανήγυρη του Μετοχίου της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στη Χάιφα

Ιεράρχης του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην πανήγυρη του Μετοχίου της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στη Χάιφα

από ikivotos

Στις 2 Αυγούστου 2024, ημέρα μνήμης του Αγίου Προφήτη Ηλία με το παλαιό, κατά την οποία πανηγυρίζει το Μετόχι της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στη Χάιφα, με ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης Θεοφίλου Γ΄ της Θείας Λειτουργίας προέστη ο μητροπολίτης Ναζαρέτ Κυριακός, αναφέρει η ιστοσελίδα της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής.

Επίσης συλλειτούργησαν ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ αρχιμανδρίτης Βασσιανός Ζμέγεφ, κληρικοί της Αποστολής και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Τη Θεία Μυσταγωγία παρακολούθησαν προσευχόμενοι η καθηγουμένη της ιεράς γυναικείας μονής της Ορεινής στο Αιν Καρέμ μοναχή Αικατερίνη Τσερνισόβα με αδελφές, ενορίτες του Μετοχίου και πολυπληθείς εκπρόσωποι των αραβοφώνων ορθοδόξων κοινοτήτων της Χάιφα, της Ναζαρέτ και της Βηθλεέμ. Η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στην εκκλησιαστική σλαβονική, την ελληνική και την αραβική γλώσσα, ψαλλομένης της χορωδίας των αδελφών της μονής Ορεινής.

Μετά την απόλυση της Θείας Συνάξεως πραγματοποιήθηκε λιτανεία με συμμετοχή κληρικών και στη συνέχεια σε όλους τους παρισταμένους παρατέθηκε επίσημο γέυμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ