Αρχική » Εκδρομή των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας στο Τρίκορφο Φωκίδος

Εκδρομή των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας στο Τρίκορφο Φωκίδος

από ikivotos

Mε αφορμή τη λήξη, για τη φετινή χρονιά, των συνάξεων των Κατηχητικών Σχολείων Πύργου και Αμαλιάδας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Ιουλίου 2024  προσκυνηματική και εκπαιδευτική εκδρομή των μελών των Κατηχητικών Σχολείων στο Τρίκορφο Φωκίδος και ειδικότερα στις Ιερές Μονές Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Φανουρίου Φωκίδος και Αγίου Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ.
Αρχικά, επισκέφθηκαν την ανδρώα Ιερά Μονή του Αγίου Αυγουστίνου  Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ, όπου τους υποδέχθηκε με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα ο Γέροντας του Μοναστηριού π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης μαζί με τους αδελφούς της Μονής. Εκεί, κατά την άφιξή τους, είχαν τη χαρά να απολαύσουν των ήχο των καμπανών της Ιεράς Μονής, καθώς υπάρχουν 400 σήμαντρα και 62 καμπάνες εις ανάμνησιν της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Έπειτα επισκέφθηκαν τους χώρους της Μονής. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος, που εδράζονται στον χώρο της Ιεράς Μονής, και να θαυμάσουν τα όμορφα ζώα που υπάρχουν στο περιβάλλοντα χώρο του Μοναστηριού.
Εν συνεχεία επισκέφθηκαν τη γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου, όπου μαζί με τη γερόντισσα Μόνικα και τις αδερφές της Μονής έψαλλαν το απολυτίκιο του Αγίου. Κατόπιν, η γερόντισσα μίλησε πνευματικά στους προσκυνητές, εξιστορώντας την ιστορία του Μοναστηριού και πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις αξιοθαύμαστες κατακόμβες της Μονής, οι οποίες αποτελούν ένα ανεπανάληπτο και πραγματικά πρωτόγνωρο θέαμα.
Τέλος, μετά την αναχώρηση από την Ιερά Μονή, πραγματοποιήθηκε και μία σύντομη επίσκεψη στην πόλη της Ναυπάκτου και Πατρών.
Η Πνευματική αυτή εξόρμηση, πραγματοποιήθηκε υπό τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και τα παιδιά συνόδευσαν, οι κατηχητές και οι ιερείς των ενοριών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ