Αρχική » Ο Καλύμνου Παΐσιος στην Αστυπάλαια για την Κοίμηση της Θεοτόκου

Ο Καλύμνου Παΐσιος στην Αστυπάλαια για την Κοίμηση της Θεοτόκου

από ikivotos

Ο Μητροπολίτης μας την Δευτέρα 18 Αυγούστου και περί ώρα 7η πρωινή, αναχώρησε από Κάλυμνο, με το πλοίο «Νήσος Κάλυμνος» για την Αστυπάλαια, συνοδευόμενος από τον Πανοσιώτατο Ιερομόναχο π. Στάχυ Καψή και τον Ιεροδιάκονο π. Γεράσιμο Πασπάτη, προκειμένου να εορτάσει στην Αστυπάλαια την εορτή της Παναγίας της Πορταϊτίσσης.

Στον λιμένα του Πέρα Γυαλού υποδέχτηκαν τον Σεβασμιώτατο και την ακολουθία του ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αστυπάλαιας Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Αχλαδιώτης, ο Δήμαρχος Αστυπαλαίας και μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του εορτάζοντος Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Πορταϊτίσσης.

Το Εσπέρας, βάσει εκδοθέντος εορτίου προγράμματος και περί ώρα 7 θα χοροστατήσει στον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση της Παναγίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πέρα Γυαλού.

Το εσπέρας της Τρίτης 13 Αυγούστου, και περι ώρα 7η θα χοροστατήσει στον συνοικισμό «Λειβάδι», στην Ιερά Παράκληση της Παναγίας και περί ώρα 9 βραδινή θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πέρα Γυαλού στον Εσπερινό της αποδόσεως της Εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, ως και στην κατ’ έθος Αγρυπνία.

Το εσπέρας της Τετάρτης 14 Αυγούστου και περί ώρα 7:30΄ θα χοροστατήσει στον εορτάζοντα Μητροπολιτικό Ναό ένθα φυλάσσεται η Θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, όπου μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού θα λάβει χώρα η Λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος της Πορταϊτίσσης, ως και του Ιερού Λειψάνου του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ανθίμου, Εφόρου και Προστάτου της Νήσου και Ιδρυτού της Ιεράς Μονής.

Την Πέμπτη 15 Αυγούστου, εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, θα χοροστατήσει και θα λειτουργήσει στον εορτάζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και θα κηρύξει τον θείον λόγον και το εσπέρας περι ώρα 7η θα χοροστατήσει στον Εσπερινό των μεθεόρτων στον αυτόν Ιερό Ναό και θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση της Παναγίας.

Την Παρασκευή 16 Αυγούστου θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Μεγάλης Παναγίας, εορτή της Κοιμήσεως του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Γερασίμου του εν Κεφαλληνίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ