Αρχική » Αυγουστιάτικη Ποιμαντική περιοδεία Μητροπολίτου Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου σε χωριά και Μονές της Επαρχίας Τρικάλων (ΦΩΤΟ)

Αυγουστιάτικη Ποιμαντική περιοδεία Μητροπολίτου Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου σε χωριά και Μονές της Επαρχίας Τρικάλων (ΦΩΤΟ)

από ikivotos

Μέσα στα πλαίσια των ποιμαντικών επισκέψεων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος πραγματοποίησε πνευματική περιοδεία σε χωριά του νομού Τρικάλων τόσο για να έρθει σε επαφή με τους κατοίκους τους όσο και για να τους στηρίξει στον πνευματικό αγώνα της προετοιμασίας τους για την μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, την Κοίμηση της Παναγίας μας.

Την Κυριακή 4 Αυγούστου 2024 το πρωί Λειτούργησε και ομίλησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζάρκου. Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας Χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Ευάγγελο Τρίχα.

Το απόγευμα Χοροστάτησε και ομίλησε κατά την ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μεγάλου Κεφαλοβρύσου.

Τη Δευτέρα 5 Αυγούστου Χοροστάτησε και ομίλησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού της εορτής της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο χωριό Σωτήρα Τρικάλων.Πριν το τέλος του Εσπερινού Χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Γεώργιο Ζαφειρόπουλο.

ΤηνΤρίτη 6 ΑυγούστουΧοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού και εν συνεχεία τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο χωριό Ταξιάρχες.

Το απόγευμα Χοροστάτησε και ομίλησε κατά την ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο διαδοχικά στις 6:30 στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Πετροπόρου και στις 8:00 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πετρωτού.

Το απόγευμα της 7ης Αυγούστου Χοροστάτησε του Εσπερινού και εν συνεχεία της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Τρικάλων. Ακολούθως ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης τέλεσε Ιερά Αγρυπνία για την Εορτή του Αγίου Καλλινίκου Μητροπολίτου Εδέσσης.

Το απόγευμα της 8ης Αυγούστου Χοροστάτησε και ομίλησε κατά την ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο διαδοχικά στις 6:00 στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Κοτρωνίου και στις 7:30 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βροντερού. Πριν το τέλος της Παρακλήσεως στο Κοτρώνι Χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Αθανάσιο Μπαλατσούκα.

Την Παρασκευή 9 Αυγούστου Χοροστάτησε και ομίλησε κατά την ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο διαδοχικά στις 11:00το πρωί στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Πετροχωρίου, στις 5:00 το απόγευμα στην Ιερά Μονή Αγίου Προκοπίου χωρίου Άγιος Προκόπιος, στις 6:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής χωρίου Άγιος Προκόπιος και στις 7:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καλογήρων.Πριν το τέλος της Παρακλήσεως στους Καλογήρους τίμησε με το οφίκκιο του Σταυροφόρου Οικονόμου των Εφημέριο της Ενορίας π. Στέργιο Κωτούλα.

Το Σάββατο 10 Αυγούστου το πρωί Λειτούργησε και ομίλησε στον Ιερό Ναό Αγίου Οικουμενίου Σεισμοπλήκτων.

Το απόγευμα Χοροστάτησε και ομίλησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Στεφάνου Τρικάλων επί τη εορτή της αναμνήσεως του εν Κερκύρα θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος.

Την Κυριακή 11 Αυγούστου το πρωί Λειτούργησε και ομίλησε στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γκούρας.

Το απόγευμα Χοροστάτησε και ομίλησε κατά την ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο διαδοχικά στις 6:30 στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Γοργογυρίου και στις 7:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ξυλοπαροίκου.

Τη Δευτέρα 12 Αυγούστου το απόγευμα Χοροστάτησε και ομίλησε κατά την ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο διαδοχικά στις 7:00 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γαρδικίου και στις 9:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιοχωρίου Γαρδικίου.

Την Τρίτη 13 Αυγούστου Χοροστάτησε και ομίλησε κατά την ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στις 11:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής χωρίου Αγίας Παρασκευή (Τζιούρτζια) όπου και τον υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το χωριό της Τζιούρτζιας.

Το απόγευμα στις 7:30 Χοροστάτησε και ομίλησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού και του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος στην Πύλη Τρικάλων. Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης ηγήθηκε εντός του Ναού της λιτανεύσεως του Επιταφίου του Θεομητορικού σώματος και εν συνεχεία εψάλλησαν τα Εγκώμια προς την Παναγία.

Ακολούθως ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης τέλεσε Ιερά Αγρυπνία (Θεία Λειτουργία  και Εγκώμια Παναγίας) στην Ιερά Μονή Αγίου Προκοπίου στο χωρίο Άγιος Προκόπιος.

Την Τετάρτη 14 Αυγούστου το μεσημέρι υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Οιχαλίας την Εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας από το χωριό του Αχλαδοχωρίου με ενδιάμεσο σταθμό την Κρήνη. Εν συνεχεία Χοροστάτησε και ομίλησε κατά την ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ