Αρχική » Εορτή μνήμης Απελευθερώσεως της πόλεως των Τρικάλων από την Τουρκική κατοχή

Εορτή μνήμης Απελευθερώσεως της πόλεως των Τρικάλων από την Τουρκική κατοχή

από ikivotos

Την Κυριακή 25 Αυγούστου 2024 εορτάζονται τα «Ελευθέρια» της πόλεως των Τρικάλων. Πρόκειται για τις εκδηλώσεις εορτασμού της Απελευθέρωσης των Τρικάλων από την Τουρκική κατοχή. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Γενικός Σημαιοστολισμός της πόλης από την 8η πρωινή μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Αυγούστου.

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α. καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 25ης Αυγούστου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Ώρα 7:00-10:00: Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Καισαρείας κ. Θεοφυλάκτου και συλλειτουργούντος του Σεπτού μας Ποιμενάρχου κ. Χρυσοστόμου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί Χειροτονία Πρεσβυτέρου.

Ώρα 10:00: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου. Η προσέλευση στη δοξολογία θα γίνει μέχρι τις 09:50.

Ώρα 10:15: Ομιλία εντός του Ιερού Ναού από τον κ. Νικόλαο Πατρίκαλο,  Συνταγματάρχη ε.α., Αντιπρόεδρο Ε.Α.Α.Σ./Παράρτημα Τρικάλων.

Ώρα 10:30: Επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων της ΣΜΥ.

Ώρα 20:00: Υποστολή Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία από στρατιωτικό τμήμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ