Αρχική » Η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Ιωάννινα

Η Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Ιωάννινα

από ikivotos

Με κατάνυξη τιμήθηκε η Απόδοση της Μεγάλης Εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου Ασπραγγέλων Ζαγορίου. Του Όρθρου χοροστάτησε και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος.Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Παναγία και το πόσο αγνή ψύχη είχε και πόσο η Παναγιά βοήθησε τους ανθρώπους και βοηθάει ακόμα σήμερα.

«Η Παναγία είναι αυτή η οποία ευρέθη για να δώσει την ανθρώπινη φύση στο δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος. Όλα θα τα κάνουμε με απώτερο σκοπό η άκτιστη ενέργεια της Αγίας Tριάδος να μας οδηγήσει στο να ομοιάσουμε προς τον Χριστό, να γίνουμε σκεύη εκλογής» – ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μάξιμος.

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: «Η Παναγιά είναι η μάνα του ανθρώπινου γένους. Έτσι λοιπόν σήμερα κλείνουμε αυτή την εορταστική περίοδο, που όμως δε σημαίνει ότι σταματάμε να δοξολογούμε και να ευχαριστούμε την Παναγία καθημερινά ώστε να μεσιτεύει προς τον Υιό της και Ζωοδότη Θεό».

Πηγή: https://imioanninon.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ