Αρχική » Έκθεση φωτόγραφίας “Η Ορθοδοξία στους Άγιους Τόπους”

Έκθεση φωτόγραφίας “Η Ορθοδοξία στους Άγιους Τόπους”

από kivotos

Έκθεση φωτογραφίας της Ισραηλινής φωτογράφου Ντάφνα Ταλ (Dafna Tal), με τίτλο «Μια Διαρκής Πίστη: Η Ορθοδοξία στους Αγίους Τόπους», πραγματοποιείται από τις 8 Δεκεμβρίου 2015 έως τις 21 Ιανουαρίου 2016, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα.

Οι 40 φωτογραφίες της έκθεσης είναι δημιουργίες της καλλιτέχνιδος από τα έτη 2013 έως και 2015, και αποτυπώνουν την πλούσια κληρονομιά της Ορθόδοξης Εκκλησίας στους Αγίους Τόπους. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας της με την Ελληνική και Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Η έκθεση παρουσιάζεται για πρώτη φορά.

Η Dafna Tal γεννήθηκε στο Ισραήλ και ζει και εργάζεται στην Ιερουσαλήμ. Σπούδασε στη Σχολή του Διεθνούς Κέντρου Φωτογραφίας (ICP) στη Νέα Υόρκη (2006). Στη συνέχεια έλαβε το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα στην Πολιτιστική Διαχείριση Έργων από την Ένωση Marcel Hicter στη Φινλανδία, στην Κύπρο και στην Ελλάδα (2009). Η καλλιτέχνης θα είναι στην Αθήνα για τα εγκαίνια της έκθεσης. Οπως γράφει η ίδια, “πολλές από τις φωτογραφίες μου επιχειρούν να συλλάβουν τις στιγμές της βαθιάς προσευχής και να απεικονίσουν την πραγματική αφοσίωση και την επικοινωνία με τον Θεό που οι πιστοί (μοναχοί και κληρικοί) αποπνέουν”.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 25 χρόνια των πλήρων διπλωματικών σχέσεων Ισραήλ και Ελλάδος.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ