Αρχική » Η Παναγία η «Βοηθεία» και ο Όσιος Άνθιμος της Χίου στην Ιερά Μονή Παρθενώνος

Η Παναγία η «Βοηθεία» και ο Όσιος Άνθιμος της Χίου στην Ιερά Μονή Παρθενώνος

από ikivotos

Η Ιερά Μητρόπολις μας, μετά πνευματικής χαράς,  ανακοινώνει ότι κατόπιν αιτήματος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Αμφιλοχίου προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο η Θαυματουργός Εικόνα Παναγία η «Βοηθεία» ως και το Ιερό λείψανο του Οσίου Ανθίμου του εν Χίω, ιερά θησαυρίσματα της πίστεως μας τα οποία κόμισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος προς προσκύνηση και ευλογία δι΄ ένα διήμερο, θα παραμείνουν στην Ιερά γυναικεία Μονή Ζωοδόχου Πηγής, Παρθενώνος, (Κίσαμος) δια δύο εβδομάδες.

Η παράταση παραμονής των ιερών αυτών θησαυρισμάτων της πίστεως μας οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξαν πολλοί πιστοί που δεν μπόρεσαν να μεταβούν το διήμερο της 24ης και 25ης Αυγ. στο ιερό προσκύνημα του Οσίου Νικηφόρου δια να προσκυνήσουν και παρεκάλεσαν όπως παραταθεί η παραμονή τους. Κάθε απόγευμα και ώρα 18.00μ.μ. τελείται Ιερά Παράκληση της Παναγίας. Το δε εσπέρας της Παρασκευής, 30 Αυγούστου, και από ώρα 20.00μ.μ. έως 24.00μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία, επί τη εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας μας.

Η Ιερά Μονή Παρθενώνος είναι ανοικτή, καθ΄ όλη την εβδομάδα, από ώρα 9.00π.μ. -13.00μ., το δε απόγευμα από ώρα 17.00μ.μ.-20.00μ.μ. Καλείται ο λαός του Θεού όπως λάβει την ευλογία της Παναγίας και προσκυνήσει το ιερό λείψανο του Οσίου Ανθίμου της Χίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ