Συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από τη στιγμή που άρχισε να λαμβάνει σάρκα και οστά το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα με τον παράδοξο – για κάποιους – τίτλο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Ενα ταπεινό ξεκίνημα, μιας φιλότιμης όμως προσπάθειας που στόχευε να καταστήσει σταδιακά την Ενορία, το κέντρο που θα μπορούσε ο καθένας μας να ζήσει τη συντροφικότητα, το ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της Εκκλησίας.

Αφιλη η εποχή μας, άφιλες και οι πόλεις μας.

Πολλοί οι άνθρωποι που τις κατοικούν και τις περιδιαβαίνουν, αλλά μόνοι, αποξενωμένοι, απαρηγόρητοι.

Οι κουβέντες λιγοστές και τυπικές. Οι καρδιές κλειστές, το μυαλό εγκλωβισμένο στα προβλήματα και τα αδιέξοδα της καθημερινότητας. Στους αντίποδες της ατομικότητας, η Εκκλησία. Σώμα, σύναξη, κοινωνία και ζωή. Ανοιγμα καρδιών, ζεστή αγκαλιά, αποδοχή κάθε ανθρώπου, όποιος κι αν είναι, ό,τι κι αν είναι.

Μία αληθινή οικογένεια, ένα φιλόξενο σπίτι.

Κι έτσι, γεννήθηκε στα σπλάχνα της ενοριακής οικογένειας του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, το πρόγραμμα «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…». Δημιουργήθηκαν οι συνθήκες, ώστε σε καθημερινή βάση όσοι επιθυμούν, να βρίσκουν ευκαιρίες συνύπαρξης, συντροφιάς, αποδοχής, συνοδοιπορίας, ψυχικής ξεκούρασης και δημιουργικής απασχόλησης.

Και όλα αυτά σε πλήρη αντιστοιχία και ευθυγράμμιση με την ποιμαντική μέριμνα και την πατρική αγωνία του Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, για την αναζήτηση λύσεων που θα απάλυναν τον καθημερινό πόνο και θα έδιναν ζωντανή την ελπίδα σε όσους την είχαν ανάγκη.

Και η οικογένεια των συμμετεχόντων άρχισε χρόνο με το χρόνο να μεγαλώνει και να επεκτείνεται στον χώρο και τον χρόνο.

Σε αυτό βοήθησε πολύ το διαδίκτυο. Ανθρωποι που δεν μπορούσαν να έλθουν στον χώρο της ενορίας, μπορούσαν είτε απ’ ευθείας μέσω facebook, είτε μετά το πέρας μίας εκδήλωσης μέσω youtube, να παρακολουθήσουν τα δρώμενα και να γίνουν κοινωνοί και μέτοχοι των δράσεων που πραγματοποιούνταν.

Και μιλάμε για χιλιάδες ανθρώπους από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, που με λαχτάρα περίμεναν την κάθε εκδήλωση για να νιώσουν κι εκείνοι τη ζεστασιά που εξέπεμπαν οι καθημερινές εκδηλώσεις.

Και δεν έφταναν αυτά, το πράγμα πήρε τα τελευταία 2 χρόνια και μία άλλη διάσταση.

Τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί από διάφορα μέρη της Ελλάδας μεταδίδουν σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες του προγράμματός τους, εκδηλώσεις του «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Ενδεικτικά αναφέρουμε τους τηλεοπτικούς σταθμούς ATLAS TV με έδρα τη Θεσσαλονίκη, FLASH TV με έδρα την Κοζάνη, ΔΕΛΤΑ TV με έδρα την Αλεξανδρούπολη, VOLCANO TV με έδρα τη Σαντορίνη, ΗΛΕΚΤΡΑ TV με έδρα την Κόρινθο, ΘΑΡΡΙ TV με έδρα τη Ρόδο, ΑΧΕΛΩΟΣ TV με έδρα το Αγρίνιο κ.ά.

Για 8η χρονιά λοιπόν, το πρόγραμμα «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» προσφέρει δεκάδες καθημερινές ευκαιρίες με δραστηριότητες και εκδηλώσεις, πάντοτε με κέντρο τη λατρευτική ζωή της ενορίας, για να μπορέσουμε όλοι με τη Χάρη του Κυρίου, να έρθουμε πιο κοντά, μέσα στο ευλογημένο περιβάλλον της ενορίας μας!