Αρχική » Η αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου στα Ιωάννινα

Η αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Προδρόμου στα Ιωάννινα

από ikivotos

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού στην Ανατολή Ιωαννίνων. Επίκεντρο ο παλαιός Ιερός Ναός ( παλαιά Ιερά Μονή) του Τιμίου Προδρόμου στην Ανατολή των Ιωαννίνων. Το εσπέρας της εορτής 28 Αυγούστου τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ. Μεξίμου. Προ της Απολύσεως τελέστηκε υπό του Σεβασμιωτάτου η Μοναχική Κουρά του ευλαβεστάτου κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλου ο οποίος έλαβε το όνομα Πρόδρομος.

Το πρωί ανήμερα της εορτής τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Του εόρτιου Όρθρου χοροστάτησε και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος πλαισιούμενος από τους πλειάδα Ιερέων.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε υπό του Σεβασμιωτάτου η εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού π. Προδρόμου πτυχιούχου τεχνολόγου Γεωπόνου Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στο Μέγα της Ιερωσύνης Μυστήριον και στον βαθμό αυτόν του Διακόνου και απευθυνόμενος προς τον Νέο Διάκονο Απηύθηνε λόγους πατρικούς καθώς και ότι με την προσευχή θα νικήσει τα πάθη τα οποία μας αποσπούν από την μοναχική ζωή.

Τέλος ευχήθηκε στον νέο Διάκονο καλή Διακονία στον Αμπελώνα του Κυρίου με τις πρεσβείες του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ