Αρχική » Χειροτονία εις πρεσβύτερον στο Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Ευόσμου

Χειροτονία εις πρεσβύτερον στο Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Ευόσμου

από ikivotos

Το Σάββατο 24 Αυγούστου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, τέλεσε, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον Εύοσμο, την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Δημητρίου Μούτσου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, απευθυνόμενος στο νέο πρεσβύτερο, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Αγαπητέ μου πατέρα Δημήτριε, ο επίσκοπος σε επέλεξε να υπηρετήσεις ως εφημέριος στην ενορία του Αγίου Κοσμά. Εργάστηκες και διακόνησες στη Μητρόπολή μας, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Συκεών, όπου ο κόσμος και οι πατέρες, σε αγάπησαν πολύ. Σε τοποθετώ λοιπόν, σε αυτή την ευλογημένη ενορία του Ευόσμου, για να την καταστήσεις πνευματική κυψέλη. Η διακονία σου, εδώ, θα είναι πολύ σπουδαία. Θα γονατίζεις και θα μνημονεύεις, θα ευλογείς και θα προσεύχεσαι, θα αγαπάς και θα υποδέχεσαι το λαό του Θεού στο ναό Του, στο σπίτι Του».

Τέλος, ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Παπαγεωργίου και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου για την άρτια οργάνωση της πανηγύρεως ενώ ευχήθηκε, ο νέος κληρικός, να είναι πάντοτε άξιος και ευλογημένος στη νέα του διακονία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ