Αρχική » Πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων (ΦΩΤΟ)

Πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων (ΦΩΤΟ)

από ikivotos

Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024 το βράδυ στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου ενδόξου Εθνοϊερομάρτυρος Χρυσοστόμου Επισκόπου Σμύρνης και των συν αυτώ αναιρεθέντων κατά την Μικρασιατική Καταστροφή μαρτύρων.

Στην Ιερά Αγρυπνία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Γραδούλα.

Κατά την σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ανέφερε σχετικά: «Ο εθνοϊερομάρτυς και ηρωομάρτυς Άγιος Χρυσόστομος επίσκοπος Σμύρνης μας δείχνει πως στην ζωή μας ατσαλάκωτος και αναίμακτος είτε στην ψυχή είτε στο σώμα δεν παραμένει κανείς που διάλεξε τον δρόμο του Χριστού.

Χριστιανός σημαίνει πως συμπορεύομαι με τον Χριστό στον σταυρό, στα πάθη και στην οδύνη των μαρτυρίων. Έτσι κι ο Μητροπολίτης Σμύρνης αντί της πολυτίμου μίτρας στο κεφάλι του που συμβολίζει τον ακάνθινο στέφανο του Χριστού κατά κυριολεξίαν φόρεσε και το στεφάνι του μαρτυρίου! Το ακάνθινο στεφάνι! Την γεύση της βιοτής του πολλά παθόντος και σταυρωθέντος Χριστού. Όμως μετά ταύτα σήμερα τελούμε την Θεία Λειτουργία εις την μνήμη Του γιατί ένας ακόμη μαρτυρικός θάνατος έγινε Ανάσταση και γιατί η Θεία Λειτουργία στις μνήμες των Αγίων είναι η δική τους Ανάσταση, η δική τους αθανασία, η δική τους παραδεισένια κατάσταση.

Αγαπητοί μου αδελφοί μην αγαπάμε το βόλεμα. Ας αγαπάμε την κούραση για να έλθει η ξεκούραση! Ας αγαπάμε το πρόσκαιρο μαρτύριο για να βιώσουμε την μαρτυρία και την ζωή της Αναστάσεως!
Με όλη μου την αγάπη και την ευχή να έχουμε καλές υπομονές στα μαρτύρια της ιδικής μας ζωής διατελώ με ευχές εν Χριστώ εξαιρέτως δε προς τους ξεριζωμένους από την πρώτη πατρίδα Μικρασιάτες αδελφούς μας»
.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ