Αρχική » Αγιασμοί νέας σχολικής χρονιάς 2024-2025 από τον Τρίκκης Χρυσόστομο (ΦΩΤΟ)

Αγιασμοί νέας σχολικής χρονιάς 2024-2025 από τον Τρίκκης Χρυσόστομο (ΦΩΤΟ)

από ikivotos

Με την ευκαιρία της ενάρξεως του νέου σχολικού έτους, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό σε σχολεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Συγκεκριμένα στις 8:15 στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, στις 9:00 στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων και στις 10:00 στο Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο Βαλτινού.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών παρέστησαν εκπρόσωποι της Δημοτικής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως αρμόδιοι σε θέματα παιδείας και πολιτισμού, πολλοί γονείς και μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολικών Μονάδων.

Στους σύντομους χαιρετισμούς του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μετέφερε ευλογίες της Αγίας Εκκλησίας για μία καλή, δημιουργική, καρποφόρα και γόνιμη σχολική χρονιά λέγοντας:

«Τα καλά κόποις κτώνται και πόνοις κατορθούνται…»
(Επίχαρμος, απόσπασμα 36)

Αγαπημένοι μας εκπαιδευτικοί και μαθητές – μαθήτριες όλων των βαθμίδων.

Με αυτήν την φράση και υπενθύμιση Σας εύχομαι ολόψυχα ως ο πνευματικός Πατέρας και Επίσκοπος Σας να έχετε μια ευλογημένη, πολύκαρπη και καλλίκαρπη εκπαιδευτική χρονιά.

Να μην λησμονούμε ποτέ ότι τρία γεγονότα δεν επιστρέφουν και δεν επαναλαμβάνονται ποτέ!

α) Οι εκφράσεις που βγαίνουν από το στόμα μας .

β) ο χρόνος που φεύγει και

γ) οι ευκαιρίες που μας δίνονται.

Στην πορεία της ζωής μας και ειδικά μέσα στο σχολείο πρέπει να μάθουμε ήθος, τρόπους συμπεριφοράς και επικοινωνίας . Θα μας συνοδεύουν από το σχολείο γνωριμίες και επαφές μέχρι το τέλος της ζωής μας . Για αυτό ότι λέμε και ότι κάνουμε πρέπει να έχει ευγένεια , ευπρέπεια και αξιοπρέπεια! Αυτό δεν θα το διαβάσουμε ίσως σε κάποιο βιβλίο αλλά πρέπει να το μάθουμε από το σχολείο που είναι τόπος συναντήσεως και κοινωνίας προσώπων.

Στην πορεία των μαθητικών και ακαδημαϊκών μας ετών δεν θα είμαστε πάλι μαθητές στην ίδια τάξη εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Σκοπός είναι να αξιοποιούμε τον χρόνο μας σωστά και εποικοδομητικά. Να μελετούμε συστηματικά. Να μαθαίνουμε γράμματα του Θεού τα πράγματα. Να ανοίξει το μυαλό μας και ο ορίζοντας μας ακόμη και αν αυτά που μάθουμε δεν θα τα χρειαστούμε στην πορεία και στις επαγγελματικές μας επιλογές ώστε να τα μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενεές που θα μας κρίνουν αυστηρά. Τα γράμματα είναι μόνον βοηθητικά και μόνον ωφέλιμα. Μην τα αδικήσετε. Μην τα αμελήσετε. Αξίζει ο χρόνος που θα τους δώσετε γιατί αυτά θα είναι η έναρξη της κοινωνικότητας σας και της ωφέλιμης παρουσίας σας στο πολύπαθο έθνος μας.

Σε κανέναν άνθρωπο ο Θεός δεν στερεί ευκαιρίες. Σε όλους μας δίνει χαρίσματα, δυνατότητες και αφορμές για να προκόψουμε. Μην χάσετε τις ευκαιρίες που θα σας δώσουν οι εκπαιδευτικοί σας που αξίζουν τον σεβασμό σας και αξίζετε την βοήθεια τους για αυτήν την μοναδική και ανεπανάληπτη ευκαιρία της εκπαίδευσης.

Έχετε όλα τα εφόδια και όλες τις ευκολίες. Και εάν δεν τις έχετε είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε με όλη μας την στοργή και αγάπη.

Θα χαρώ να έλθω στα σχολεία σας. Να σας χαιρετήσω και να ευλογήσω τον αγώνα σας. Ως τότε νοερά και εκ των μυχίων της καρδιάς μου θα εύχομαι ο Μέγας Διδάσκαλος Χριστός να Σας μάθει να αγαπάτε και να αγαπιέστε γιατί τότε όντως θα έχετε πάρει το καλύτερο πτυχίο της ζωής.

Με την επίκληση της πρεσβείας των Αγίων Διδασκάλων Τριών Ιεραρχών, την συμπαράσταση μου και τις προσευχές μου εύχομαι καλή αρχή στα μαθήματα σας με όλα τα καλά κι αγαθά του Δωρεοδότου Θεού».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ