Αρχική » Σχολικοί Αγιασμοί στη Μητρόπολη Νεαπόλεως

Σχολικοί Αγιασμοί στη Μητρόπολη Νεαπόλεως

από ikivotos

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού σε σχολεία της Μητροπολιτικής του περιφέρειας.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς στα Εκπαιδευτήρια «ΔΕΛΑΣΑΛ» και Φρυγανιώτη, στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Κορδελιού, στο 1ο και 12ο Δημοτικό και το 1ο, 6ο και 8ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων, στο 1ο και 2ο ΕΠΑ.Λ. Σταυρούπολης καθώς και στα Εσπερινά ΕΠΑ.Λ. Σταυρούπολης και Ευόσμου.

Οι αγιασμοί συνεχίστηκαν και την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 στα Εκπαιδευτήρια «Ελπίδα», στο Ειδικό Σχολείο Κορδελιού, στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Νεάπολης και στο 3ο Γυμνάσιο Μενεμένης «Κωστής Παλαμάς».

Στους χαιρετισμούς του προς τους καθηγητές, τους γονείς και τους μαθητές ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε τη μεγάλη αξία της μόρφωσης και της παιδείας που παρέχεται στο σχολείο, το οποίο, οφείλει να διαπαιδαγωγεί σωστά και ολοκληρωμένα τους μαθητές και αυριανούς πολίτες της χώρας. Επίσης, ευχήθηκε σε όλους πρόοδο στα γράμματα, προκοπή και υγεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ