Αρχική » Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Ηράκλειο Αττικής

Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο Ηράκλειο Αττικής

από ikivotos

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής. Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Καιρίδης, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια για να λάβουν τη χάρη και την ευλογία του Τιμίου Σταυρού.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην μεγάλη Δεσποτική εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και στο εκούσιο Πάθος του Κυρίου, που ήταν καρπός της άπειρης και ελεύθερης αγάπης Του για τον άνθρωπο.

Ο κ. Γαβριήλ τόνισε επίσης, ότι η Εκκλησία μας προβάλλει σήμερα τον Τίμιο Σταυρό, που είναι σύμβολο νίκης και το κορυφαίο σύμβολο θυσίας, και μας προσκαλεί να σηκώσουμε και εμείς ελεύθερα τον σταυρό μας και να ακολουθήσουμε την εσταυρωμένη ζωή, για να αξιωθούμε της Βασιλείας του Θεού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ