Αρχική » Η ενδοοικογενειακή βία στο επίκεντρο του Ιερατικού Συνεδρίου της Μητροπόλεως Σπάρτης

Η ενδοοικογενειακή βία στο επίκεντρο του Ιερατικού Συνεδρίου της Μητροπόλεως Σπάρτης

από ikivotos

Το πρωί της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στη Σκάλα το ετήσιο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης. Αρχικά, στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και ακολούθησε η τέλεση επιμνημόσυνης δέησης για τους κληρικούς που  απεβίωσαν κατά τον τελευταίο χρόνο.

Στο Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Ευρώτα, τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Τσάλτας.

Ακολούθησε η προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον διακεκριμένο ομιλητή, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αντώνιο Καλλιγέρη, εκλεκτό κληρικό, έγκριτο θεολόγο και Διευθυντή της ‘’Πρωτοβουλίας για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας’’ του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για την αποδοχή της πρόσκλησής του, μιλώντας με θερμά λόγια για το ήθος, την προσωπικότητα, την εργατικότητα και την πνευματική προσφορά του στον χώρο της Εκκλησίας. Ακολούθως, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών, επισήμανε στους κληρικούς τη σπουδαιότητα του θέματος.

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. Αντώνιος Καλλιγέρης, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την τιμητική του πρόσκληση. Στη συνέχεια, με μεστό και γλαφυρό λόγο, ανέπτυξε το ενδιαφέρον θέμα, με τίτλο: «Η Ποιμαντική του Γάμου και της Οικογενείας ως μέσον προλήψεως κατά της ενδοοικογενειακής βίας».

Το Ιερατικό Συνέδριο ολοκληρώθηκε με εποικοδομητικό διάλογο κατά τη διάρκεια του οποίου διευκρινίστηκαν σημεία της τοποθέτησης του ομιλητή και δόθηκαν απαντήσεις σε καίριες απορίες των ιερέων, τόσο από τον ίδιο όσο και από τον Σεβασμιώτατο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ