Αρχική » Χορήγηση Γαμήλιων Βοηθημάτων από το Μακρυγιάννειο Ίδρυμα

Χορήγηση Γαμήλιων Βοηθημάτων από το Μακρυγιάννειο Ίδρυμα

από ikivotos

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΙΑΤΡΟΥ ΒΑΦΕΙΑΔΗ 12                                                     

69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ                                                                             

ΤΗΛ/FAX 2531085838

e-mail: [email protected]

site: www.makrygianneio.gr

         

              ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ  ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΓΑΜΗΛΙΩΝ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ  2024

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Μακρυγιάννειου Ιδρύματος, που εδρεύει στην Κομοτηνή προκηρύσσει για το έτος 2024 την χορήγηση πέντε (5) γαμήλιων βοηθημάτων ποσού 2.000 ευρώ καθενός, για νέες, που πρέπει να είναι:

  1. Θυγατέρες ορφανές ή και μη, ή να είναι θυγατέρες οικονομικά αδυνάτων και εντίμων γονέων, ορθοδόξων Ελλήνων, προερχομένων ή καταγόμενων και των δύο ή του ενός εξ αυτών , από την Ανατολική Θράκη και εγκατεστημένων οπουδήποτε της Ελλάδος
  2. Να είναι πρόσωπα ηθικώς άμεμπτα και να προσέρχονται εις πρώτου γάμου κοινωνία και
  3. Να είναι Ελληνικής ιθαγένειας και ηλικίας 17 έως 50 ετών και Χριστιανές Ορθόδοξες.

Το ποσό κάθε βοηθήματος θα κατατεθεί σε λογαριασμό της κάθε νέας στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και θα καταβληθεί μόνο και εφόσον τελεσθεί ο γάμος της εντός 5ετίας από την ημερομηνία της απόφασης χορήγησής του.

Κάθε ενδιαφερόμενη μπορεί να υποβάλλει από την ημερομηνία δημοσίευσης της προκήρυξης αυτής στον Τύπο και σε προθεσμία 45 ημερών από αυτήν  στα γραφεία του Μακρυγιάννειου Ιδρύματος τα εξής δικαιολογητικά :

1) Ενυπόγραφη αίτηση της ενδιαφερόμενης. Στη αίτηση πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρονται πόσα είναι τα συντηρούμενα από τον πατέρα ή τη μητέρα (σε περίπτωση χηρείας) ανήλικα και μη εργαζόμενα μέλη της οικογένειάς της, αν εργάζεται η ίδια καθώς επίσης και η διεύθυνση κατοικίας της, ο αριθμός του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας., η Δ.Ο.Υ , το Α.Φ.Μ και το τηλέφωνό της.

2)  Πιστοποιητικό Γεννήσεως της ενδιαφερόμενης από το Δήμο που είναι εγγεγραμμένη στο οποίο να σημειώνεται η Ελληνική Ιθαγένεια.

3)   Φωτοτυπία Αστυνομικής ταυτότητας της ενδιαφερόμενης.

4) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το οποίο να προκύπτει η καταγωγή της υποψήφιας από την Ανατολική Θράκη εκ μέρους του ενός τουλάχιστον γονέα είτε από την πατρική ,είτε από την μητρική γραμμή της υποψήφιας.

5) Βεβαίωση του εφημέριου της ενορίας της για την μη τέλεση θρησκευτικού γάμου, των καλών της ηθών καθώς και ότι οι γονείς της και η ίδια είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

6)  Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου

7) Τρεις (3) βεβαιώσεις Ελλήνων πολιτών ως μαρτύρων ή  Πολιτιστικών Συλλόγων Προσφύγων Αν. Θράκης που να βεβαιώνουν για την καταγωγή της υποψήφιας από την Ανατολική Θράκη ( από γονείς ή παππούδες), όπου θα δηλώνεται και ο τόπος καταγωγής. Η καταγωγή των γονέων της ( του ενός ή και των δύο) να εξηγείται αναλυτικά π.χ. ο πατέρας της μητέρας της λεγόταν ( ονοματεπώνυμο) και καταγόταν από το χωριό (όνομα χωριού) της Αν. Θράκης. Η υπογραφή των μαρτύρων πρέπει να είναι θεωρημένη για το γνήσιό της..

8    α) Αντίγραφο  εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογικού έτους  2023, που αφορά εισοδήματα έτους 2023 της οικογένειας της υποψήφιας και της ιδίας εφόσον έχει υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης,

       β) πρόσφατη δήλωση στοιχείων ακινήτων( έντυπο Ε9)της οικογένειας της υποψήφιας και της ιδίας συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση του Ν1599/1986 ότι τα στοιχεία είναι αληθινά και δεν έχουν τροποποιηθεί μέχρι την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και  

      γ) δήλωση Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων(ΕΝΦΙΑ 2024).

9) Ιδιόγραφη εξουσιοδότηση της υποψήφιας με την οποία εξουσιοδοτεί το Μακρυγιάννειο Ίδρυμα να καταθέσει το γαμήλιο βοήθημα στον τραπεζικό λογαριασμό της στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας. Η εξουσιοδότηση να είναι θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής της .

10) Οποιοδήποτε έγγραφο  το οποίο να αποδεικνύει την ύπαρξη κοινωνικών ή άλλων κριτηρίων ( π.χ. πολυτεκνία, απώλεια γονέα, ασθένεια, μονογονεϊκή οικογένεια κλπ).

Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής υποψηφίων και αφού ληφθεί υπόψη οικονομική κατάσταση κάθε μίας υποψήφιας ( της ιδίας και των γονέων της) και η οικογενειακή κατάσταση αυτής ( κατά κύριο λόγο αν είναι ορφανή) και εφόσον υπάρχουν περισσότερες υποψήφιες, από τον αριθμό των χορηγούμενων βοηθημάτων που βρίσκονται σε όμοια κατάσταση και είναι αδύνατη η επιλογή μεταξύ αυτών, θα γίνει κλήρωση μεταξύ τους ενώπιον συμβολαιογράφου. Το αποτέλεσμα της κλήρωσης θα κοινοποιηθεί στις υποψήφιες από την Ε.Ε του   Μακρυγιάννειου Ιδρύματος.

Όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να σταλούν στο Μακρυγιάννειο Ίδρυμα ταχυδρομικά και συστημένα μέσα στην παραπάνω προθεσμία ( 45 ημέρες μετά την δημοσίευση της προκήρυξης στον ημερήσιο τύπο). Η λήξη της προθεσμίας αποδεικνύεται από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου ή της εταιρείας ταχυμεταφοράς στο φάκελο. Δεν θα γίνουν δεκτές υποψηφιότητες που δεν θα σταλούν ταχυδρομικά.

Ο Πρόεδρος-Δ/ντής του  Μακρυγιάννειου Ιδρύματος.

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΝΙΚ. ΒΑΡΒΑΤΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ