Αρχική » Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Άννας στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοπατόρων Νέας Ευκαρπίας

Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Άννας στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοπατόρων Νέας Ευκαρπίας

από ikivotos

Με χαρά και με μεγάλη ευλάβεια υποδεχθήκαμε μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, πολλούς ιερείς μας, σχεδόν όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους μας, την Φιλαρμονική του Δήμου μας, τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους αλλά και συνεργάτες του από το Δημοτικό Συμβούλιο, μα και πλήθος κόσμου και λαού, την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024 και στις 6.30 μ.μ. το Ιερό Λείψανο της Αγίας Άννας από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους.

Η Υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην είσοδο της συνοικίας των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, στην συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Ανθοκήπων, και κατόπιν λιτανεύσαμε την Αγία Άννα μας στις γειτονιές των Ανθοκήπων για να καταλήξει η πομπή στον ολοκαίνουργιο Ιερό Ναό μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, και εκεί να τελέσουμε με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, αλλά και όπως ταιριάζει στην «γιαγιά» μας, τον Αρχιερατικό Εσπερινό, ενώ παράλληλα προσκυνούσαν οι πιστοί το Ιερό Λείψανο της καθ’ όλην την διάρκεια της Ακολουθίας.

Το γεγονός αποθανάτισε ο τηλεοπτικός φακός του εκκλησιαστικού σταθμού 4ε, που πρόβαλε την Υποδοχή και την Λιτάνευση μέχρι τον Ιερό Ναό μας, αλλά και τον Αρχιερατικό Εσπερινό, σε απ’ ευθείας μετάδοση από το κανάλι του.

Το Ιερό Λείψανο της Αγίας Άννας θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μας μέχρι την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 στις 8.30 μ.μ. οπότε και ο Επίσκοπος μας θα τελέσει στον ναό μας τον Εσπερινό και τον Αγιασμό της Πρωτομηνιάς και κατόπιν θα αναχωρήσει η Αγία Άννα μας γα το «σπίτι» της στο Άγιον Όρος.

Ο Ιερός Ναός μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, θα παραμένει καθημερινά ανοιχτός, από το πρωΐ, οπότε και θα τελείτε η Θεία Λειτουργία, μέχρι το βράδυ, και τον Εσπερινό με την Ιερά Παράκληση, μια της Αγίας Άννας και μια των Αγίων Θεοπατόρων εναλλάξ και μέχρι τις 9.30 μ.μ.

Σας περιμένουμε στην νεόδμητη εκκλησιά μας και στην χαρά της γιορτής και της συνάντησης με την «γιαγιά» του Χριστού μας, την μητέρα της Παναγίας μας, την Αγία Άννα μας, που θα είναι μαζί μας, στα πλαίσια των λατρευτικών και άλλων εκδηλώσεων που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις μας για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ