Αρχική » Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο Μεγάλου Ευεργέτου Χρήστου Πιρπιρή (ΦΩΤΟ)

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο Μεγάλου Ευεργέτου Χρήστου Πιρπιρή (ΦΩΤΟ)

από ikivotos

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίο. Συμπροσευχόμενος στο Ιερό Βήμα ήταν ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ιερό Ναό συμμετέχοντας στην Θεία Λειτουργία. Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Υποστράτηγος Κορρές Ιωάννης και ο Δήμαρχος Αλεξανδρουπόλεως κ. Ιωάννης Ζαμπούκης. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης μας και αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή. Έπειτα, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Ειρηναίος άναψε την λαμπάδα για την έναρξη της 22ης Λαμπαδηδρομίας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Μεγάλου Ευεργέτου της Μητροπόλεώς μας Χρήστου Πιρπιρή. Ο Χρήστος Πιρπιρής γεννήθηκε στην Λυκόφη του Έβρου. Άσχολήθηκε στις εισαγωγές κρέατος στην Αθήνα, όπου και ζούσε. Ενίσχυσε τις νέες εγκαταστάσεις του Ιωακειμείου Γηροκομείου και ανέλαβε το βάρος της ολοκλήρωσης της αίθουσας εκδηλώσεων των Ιδρυμάτων μας και τον εξοπλισμό της. Στα εγκαίνεια του Ιωακειμείου Γηροκομείου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου και του Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Μητσοτάκη, παρασημοφορήθηκε από τον Μητροπολίτη μας με την ανώτατη διάκριση της Μητροπόλεώς μας, τον Σταυρό της Αγίας Γλυκερίας και η αίθουσα των εκδηλώσεων πήρε το όνομα «Αίθουσα Χρήστου & Ζέττας Πιρπιρή».

Ευχόμαστε η μνήμη του να είναι αιωνία και ο Χριστός να του αποδώσει τον στέφανο της δικαιοσύνης που του ανήκει.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ