Αρχική » Η εορτή του Αγίου Κυπριανού στο Ηράκλειο Αττικής

Η εορτή του Αγίου Κυπριανού στο Ηράκλειο Αττικής

από ikivotos

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Κυπριανού του θαυματουργού και της Αγίας ενδόξου μάρτυρος Ιουστίνης στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αναστασιαδείου Ιδρύματος στο Ηράκλειο Αττικής.

Ανήμερα της εορτής το πρωί, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024, εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Προ της απολύσεως, ο Μητροπολίτης κ. Μακάριος αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο του Αγίου Κυπριανού και στα χαρακτηριστικά της αληθινής μετάνοιας, η οποία οδηγεί τον πιστό άνθρωπο σε μία καινή πορεία ζωής.

Το εσπέρας της εορτής τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός υπό του Πανοσιολ. Πρωτοσυγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφανίου Αρβανίτη.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κυπριανού στους δρόμους του Ηρακλείου, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής της Ελληνικής Αστυνομίας και με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την λιτανευτική πομπή συνόδευσαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής κ. Νικόλαος Μπάμπαλος, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ