Αρχική » Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίων Τριών Ιεραρχών Ευόσμου και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίων Τριών Ιεραρχών Ευόσμου και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

από ikivotos

Με βυζαντινή ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την Εκκλησιαστική τάξη και παράδοση τελέστηκαν την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 τα εγκαίνια του Ιερού Ναού των Τριών Ιεραρχών Ευόσμου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα.

Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Τελετής, ο πρωτοπρεσβύτερος π.Νικηφόρος Καλαϊτζίδης με γλαφυρότητα και διεξοδικότητα ερμήνευε τους ιδιαίτερους συμβολισμούς των υπό του Αρχιερέως τελουμένων.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος για πολλοστή φορά αναφέρθηκε στο επετειακό έτος και στην κομβικής σημασίας ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Ο Επίσκοπος, αφού ανακάλεσε τους αγώνες και τους κόπους για την ανέγερση του Ιερού Ναού, τίμησε – απονέμοντας το Χρυσό Σταυρό του Γέροντος Διονυσίου- τον πρωτοπρεσβύτερο π.Γεώγιο Μιλκα και τον κ.Αθανάσιο Αδαμόπουλο.

Παρόντες ήταν οι βουλευτές κ.Δημήτρης Κούβελας, Στράτος Σιμόπουλος, ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου κ. Λευτέρης Αλεξανδρίδης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκατοντάδες πιστοί οι οποίοι από νωρίς κατέκλυσαν τον εγκαινιαζόμενο Ιερό Ναό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ