Αρχική » “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2024” – 8η μέρα: Ο Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου (ΦΩΤΟ)

“ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2024” – 8η μέρα: Ο Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου (ΦΩΤΟ)

από ikivotos

Με κάθε επισημότητα, ιεροπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους πιστών που κατέκλυσαν το μεγάλο χώρο έμπροσθεν του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2024 στις 6 το απόγευμα, η πανηγυρική υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστή, τα οποία και πρώτη φορά εξέρχονται από την Αθωνική χερσόνησο του Αγίου Όρους και συγκεκριμένα εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου στον κόσμο.

Τα χαριτόβρυτα ιερά λείψανα κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γέροντας Εφραίμ και τα υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ενώ ύμνους – απολυτίκια των Αγίων, Ιωσήφ του Ησυχαστού, Διονυσίου του Αρεοπαγίτου και Δημητρίου του Μεγαλομάρτυρος, απέδωσε υπέροχα ο βυζαντινός χορός «ΤΡΟΠΟΣ»,  υπό τη διεύθυνση του χοράρχη και διδασκάλου της ψαλτικής τέχνης Πρωτοψάλτου κ. Κωνσταντίνου Αγγελίδη.

Τα ιερά λείψανα του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού τοποθετήθηκαν εντός του Ιερού Ναού σε ειδικό προσκυνητάρι όπου και θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό μέχρι την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου τ.ε. ώρα 10.00π.μ.

Ακολούθησε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και συμπροσευχομένων των Σεβ. Μητροπολιτών, Ζακύνθου κ. Διονυσίου, Λευκάδος κ. Θεοφίλου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου, του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτη Γέροντος Εφραίμ, πλαισιωμένου από ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Ιερού Ναού και ιερομονάχων εκ της Ιεράς Μονής.

Έψαλε ο βυζαντινός χορός «ΤΡΟΠΟΣ», στο μεν δεξιό αναλόγιο υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Κωνσταντίνο Αγγελίδη, στο δε αριστερό αναλόγιο, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Εμμανουήλ Αβραάμ.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός ολοκληρώθηκε με ομιλίες για την προσωπικότητα του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Γέροντα Εφραίμ, και ευχαριστίες από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Ματθαίο Χάλαρη, εκ μέρους των Ιερέων του Ναού, των Μελών Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, των Συνεργατών Ποιμαντικού Έργου και όλων των πιστών.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Στυλιανός Μαμαλάκης, κ. Αντιδήμαρχοι και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να σημειωθεί το γεγονός ότι η αυξημένη ροή του ασπασμού των ιερών λειψάνων από τους πολυάριθμους πιστούς συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της τελέσεως της Ιεράς Αγρυπνίας.

Η 8η μέρα ολοκληρώθηκε με την αδιάκοπη ροή προσκυνητών κατά τη διάρκεια της κατανυκτικής αγρυπνίας, στην οποία λειτουργός και ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Γιαννιός, Μετοχιάρης της Ιεράς Μονής Αστερίου.

Έψαλε ο χορός ψαλτών «ΤΡΟΠΟΣ», υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Κωνσταντίνο Αγγελίδη.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ