Αρχική » Θεσσαλονίκης Άνθιμος: Το ευρωπαϊκό κενό της αθείας κάλυψε το Ισλάμ

Θεσσαλονίκης Άνθιμος: Το ευρωπαϊκό κενό της αθείας κάλυψε το Ισλάμ

από kivotos

Σταθερός και αιχμηρός στην αντίθεση του στην ψήφιση και στην εφαρμογή του συμφώνου συμβίωσης, μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών παραμένει ο Mητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ενώ διατυπώνει την ανησυχία του για το γεγονός ότι η Ευρώπη κινδυνεύει επειδή, όπως είπε, «το Ισλάμ κάλυψε το κενό της αθεΐας».

«Πώς είναι δυνατόν να απαξιώσουμε την παράδοση τόσων χρόνων για το πώς γίνεται ο γάμος, η οικογένεια γιατί το θέλει ο μοντερνισμός της Ευρώπης; Ο οποίος καλλιεργήθηκε πάνω σε μια βάση αθεΐας. Το κενό της αθεΐας το κάλυψε το Ισλάμ στην Ευρώπη και αυτή τη στιγμή η Ευρώπη κινδυνεύει» είπε ο κ. Άνθιμος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, είπε ότι η Ελλάδα έχει κάνει ήδη πολλά για να συμπαρασταθεί στους ανθρώπους που διασχίζουν το Αιγαίο και αναρωτήθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά: «πόσους μπορούμε να χωρέσουμε εμείς;».
Xαρακτήρισε δε τεράστιο το πρόβλημα στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ. 

Την ίδια ώρα, εμφανίστηκε αντίθετος στην κατάργηση του φράχτη στον Έβρο, επισημαίνοντας ότι δεν έγινε πρόσφατα και ότι πέτυχε τον σκοπό του.

«Έζησα 30 χρόνια στον Έβρο και τον ξέρω σπιθαμή προς σπιθαμή, αλλά ο φράκτης έγινε εδώ και χρόνια δεν έγινε χθες. Δεν μπορούμε να χαλάσουμε κάτι, το οποίο ως τακτική πέτυχε για τη διασφάλιση των συνόρων της πατρίδας μας», είπε.
Καταλήγοντας εξέφρασε για άλλη μια φορά την αντίθεσή του και στο θέμα της καύσης των νεκρών, υπογραμμίζοντας ότι είναι θέμα πίστεως και όχι διοικητικού χαρακτήρα.

«Μετά από 2000 χρόνια χριστιανικής πίστεως δεν είναι τόσο εύκολο να πούμε τώρα εμείς δεν ενταφιάζουμε όπως επί τόσα χρόνια» επισήμανε.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι αν ψηφιστεί νόμος, η Εκκλησία δεν μπορεί δια της βίας να τον ακυρώσει, αλλά -όπως εξήγησε- θα συνεχίσει να διαφωτίζει τους πιστούς «πώς έχει το θέμα».

 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ