Αρχική » Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εγκαινιάζει τη κινητή μονάδα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στην πλατεία Συντάγματος

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εγκαινιάζει τη κινητή μονάδα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στην πλατεία Συντάγματος

από ikivotos

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2024, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διοργανώνει στην Πλατεία Συντάγματος, από τις 10:00 έως τις 13:30, τα εγκαίνια της Κινητής Μονάδας του Ε.Ε.Σ. για την Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη Ευάλωτων  Ομάδων του πληθυσμού. Η εκδήλωση θα επενδυθεί μουσικά από την μπάντα του Δήμου Αθηναίων.

Η εκδήλωση του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ. θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών για τα τρέχοντα προγράμματα και τις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ενδυνάμωσης και συμβουλευτικής, με έμφαση στις δράσεις για την υποστήριξη των συνανθρώπων μας που ζουν σε επισφαλή στέγη, την προαγωγή της Ψυχικής Υγείας και τις Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας (Πληροφορίες εδώ: http://www.redcross.gr/default.asp?pid=40&la=1&artId=1687)

Αναλυτικά η εκδήλωση του Ε.Ε.Σ. θα περιλαμβάνει:

  • 10:15 Yποδοχή 40 παιδιών Ε΄ Δημοτικού από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου όπου θα απασχοληθούν με διαδραστικό παιχνίδι με σκοπό την έκφραση συναισθημάτων.
  • 11:30 Εγκαίνια της Νέας Κινητής Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης και Προαγωγής Ψυχικής Υγείας, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας.
  • 12:15 H μπάντα του Δήμου Αθηναίων θα ενισχύσει τη δράση του Ε.Ε.Σ. προσφέρνοντας ποιοτική μουσική στους επισκέπτες του κέντρου της Αθήνας. 

Περισσότερα για το έργο και τις δράσεις του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας και τα πρωτοποριακά σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών ψυχικής Υγείας στο www.redcross.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ