Αρχική » Αναχώρηση Ιερού Λειψάνου Αγίας Άννας από τη Νέα Ευκαρπία

Αναχώρηση Ιερού Λειψάνου Αγίας Άννας από τη Νέα Ευκαρπία

από ikivotos

Με χαρά και με μεγάλη ευλάβεια αρχικά υποδεχθήκαμε μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, πολλούς ιερείς μας, μα και πλήθος κόσμου, την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024 και στις 6.30 μ.μ. το Ιερό Λείψανο της Αγίας Άννας από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους.

Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε κατόπιν, και μέχρι την Αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Άννας, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 στις 8.30 μ.μ. πέρασαν από τον Ιερό Ναό μας χιλιάδες προσκυνητές και επισκέπτες για να συμμετάσχουν μαζί μας στις καθημερινές Ακολουθίες, που τελούνταν αδιάκοπα και με περισσή ευλάβεια, ενώ ο ναός ήταν ανοιχτός από το πρωΐ έως το βράδυ προς διευκόλυνση των πιστών.

Όμως μόλις ήρθε η ώρα του αποχωρισμού με την «γιαγιά» μας, τότε η συγκίνηση περίσσεψε και με πρωτόπαπα μας τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως μας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, ο οποίος και εκπροσώπησε τον Επίσκοπο μας, τελέσαμε τον Εσπερινό και τον Αγιασμό της πρωτομηνιάς του Οκτωβρίου, για να ξεπροβοδίσουμε αμέσως μετά προς την έξοδο, το Ιερό αυτό θησαύρισμα από το Κουτλουμούσι του Αγίου Όρους, την Αγία Άννας μας, που φιλοξενήσαμε με πολύ αγάπη όλον αυτόν τον καιρό, και εκεί στα μαρμάρινα σκαλιά του Ιερού Ναού, ο π. Διονύσιος Πατσάνης να την παραδώσει και πάλι πίσω στους πατέρες, που ακοίμητοι φρουροί την φυλούσαν μια εβδομάδα τώρα, τον π. Ταράσιο, τον π. Σωκράτη και τον π. Γαβριήλ, για να την επιστρέψουν μαζί της πίσω στο Άγιον Όρος και στο Κουτλουμούσι, το Μοναστήρι της.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους πατέρες, μα πρωτίστως τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου, Αρχιμανδρίτη Νικόλαο, για την αγάπη και την ευλογία της Ελεύσεως εδώ στην Ενορία μας του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Άννας, και της παραμονής του στον Ιερό Ναό μας, των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των Ανθοκήπων της Νέας Ευκαρπίας, για μια ολόκληρη εβδομάδα, από την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024 στις 6.30 μ.μ. που την υποδεχθήκαμε με κάθε τιμή και μεγαλοπρέπεια, μέχρι και την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ. που με λύπη την αποχαιρετίσαμε, αλλά και με ολοφάνερη την συγκίνηση της αποχώρησης στα πρόσωπα όλων των παρευρισκόμενων φίλων, ενοριτών και προσκυνητών.

Η “γιαγιά”, η Αγία Άννα μας…μοίρασε απλόχερα σ’ όλους μας την ευλογία της, μας υποσχέθηκε τις πρεσβείες στον Εγγονό της και Χριστό μας, μαζί με αυτές της Παναγίας και Θεοτόκου κόρης της και του ομόζυγου της Ιωακείμ…ειδικά στα άτεκνα ζευγάρια μας !!! και μετά μας αποχαιρέτησε γλυκά…όπως ακριβώς κάνουν πάντα οι γιαγιάδες στα εγγόνια τους !!! δίνοντας μας όμως παράλληλα την υπόσχεση ότι…

…μας αγαπά και θα μας ξανάρθει !!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ