Αρχική » Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου με την Πρωθυπουργό της Βικτώριας

Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου με την Πρωθυπουργό της Βικτώριας

από ikivotos

Τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επισκέφθηκε την Πρωθυπουργό της Βικτώριας, κ. Jacinta Allan, στη Μελβούρνη.

Τον Παναγιώτατο συνόδευσαν o Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος και ο Πανοσιολογιώτατος Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαίτερου Πατριαρχικού Γραφείου.

Η κ. Allan υποδέχθηκε με πολλή χαρά και εγκαρδιότητα τον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, δηλώνοντας υπερήφανη για το γεγονός πως η Πολιτεία της Βικτώριας φιλοξενεί  τη μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα εκτός Ελλάδος και τη μεγαλύτερη κοινότητα Ορθοδόξων χριστιανών στην Αυστραλία. Συνεχάρη, επίσης, τον Οικουμενικό Πατριάρχη, καθώς και τον Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο, για την επέτειο των εκατό ετών από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτατος κ.κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε την Πολιτειακή Πρωθυπουργό για την υποστήριξή της προς τον Ελληνισμό και την Ορθόδοξη Εκκλησία στη Βικτώρια.

Τέλος, σε ανάμνηση της επισκέψεως, προσέφερε στην κ. Allan, καθώς και στους ομογενείς Υπουργούς και Βουλευτές, οι οποίοι την πλαισίωναν, επετειακά νομίσματα για την εκατονταετηρίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Παρόντες, συγκεκριμένα, στη συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχου με την Πρωθυπουργό της Βικτώριας ήταν ο Πολιτειακός Υπουργός, κ. Στηβ  Δημόπουλος, και οι Πολιτειακοί Βουλευτές κ. Κατερίνα Θεοφάνους, κ. Νικόλαος Στάικος και κ. Λη Τραρλάμης, εκ του κυβερνόντος Εργατικού Κόμματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ