Αρχική » Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Εθελοντής δημοσίευσε επιστημονική μελέτη για τις ψυχολογικές επιπτώσεις των διασωστών του Ε.Ε.Σ.

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Εθελοντής δημοσίευσε επιστημονική μελέτη για τις ψυχολογικές επιπτώσεις των διασωστών του Ε.Ε.Σ.

από ikivotos

Το πνεύμα καινοτομίας και εξωστρέφειας που καλλιεργεί και προάγει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) αντανακλάται σ’ όλο το έμψυχο δυναμικό του, ιδιαίτερα στους εθελοντές, οι οποίοι είναι η καρδία, η ψυχή, η κινητήριος δύναμη του Ε.Ε.Σ.

Απτό παράδειγμα, ο Εθελοντής Σαμαρείτης-Διασώστης και Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών, καθώς και αριστούχος απόφοιτος στο Τμήμα Ιατρικής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Ψυχολόγος Υγείας, Τζαν Μεμέτ Αλή, ο οποίος, στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας του, υλοποίησε και δημοσίευσε σε Διεθνές Επιστημονικό Περιοδικό επιστημονική μελέτη που καταπιάνεται με το βιωμένο πένθος αλλά και τον ψυχολογικό αντίκτυπο στις ψυχές των Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, την 28η Φεβρουαρίου 2023.

Την εξαιρετική αυτή μελέτη έθεσε στην διάθεση του Ε.Ε.Σ. με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας 2024 (10/10), με θέμα «Ψυχική Υγεία στο Χώρο Εργασίας».

Μπορείτε να διαβάσετε την επιστημονική μελέτη εδώ:

https://doi.org/10.12681/edro.37056
https://ejournals.epublishing.ekt.gr/index.php/edro/article/view/37056/29012

***

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ