Αρχική » Πατριαρχικό Τρισάγιο για τους μετανάστες στην προκυμαία Station Pier στη Μελβούρνη

Πατριαρχικό Τρισάγιο για τους μετανάστες στην προκυμαία Station Pier στη Μελβούρνη

από ikivotos

Την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μετέβη στην προκυμαία Station Pier, στην περιοχή του λιμένος της Μελβούρνης (Port Melbourne), εκεί απ’ όπου, επί δεκαετίες, αμέτρητοι Έλληνες Ορθόδοξοι μετανάστες έκαναν τα πρώτα τους βήματα στην αυστραλιανή γη.

Ο Παναγιώτατος τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων μεταναστών, πλαισιούμενος από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, τους Αρχιερείς και κληρικούς της τιμίας συνοδείας του, ήτοι τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλο και Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο, τους Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλο κ. Γρηγόριο και Μ. Εκκλησιάρχη κ. Αέτιο, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, τον Ιερολ. Πατριαρχικό Διάκονο κ. Ευλόγιο, Κωδικογραφεύοντα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, καθώς επίσης από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε η Δήμαρχος του Δήμου Port Phillip, κ. Heather Cunsolo, ενώ στην Ακολουθία του Τρισάγιου παρέστησαν επίσης η Οσιωτ. Μοναχή Ιακώβη, Ηγουμένη του Ιερού Ησυχαστηρίου του Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου, οι Εντιμολ. Άρχων Διδάσκαλος του Γένους κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Διευθυντής του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου, και Άρχων Διδάσκαλος της Εκκλησίας κ. Θεόδωρος Γιάγκου, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι Εντιμ. κ. Νικόλαος – Γεώργιος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Πατριαρχικού Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας, κ. Θεμιστοκλής Καρανικόλας, εκ του προσωπικού του Πατριαρχείου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης, Άρχοντες της Μ.τ.Χ.Ε., ο κατά σάρκα αδελφός του Παναγιωτάτου, κ. Νικόλαος Αρχοντώνης, και οι γονείς του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας, Εμμανουήλ και Φωτεινή Γρινιεζάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ