Αρχική » Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Γηγενείς στη Μ. Ανατολή είναι οι Χριστιανοί

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Γηγενείς στη Μ. Ανατολή είναι οι Χριστιανοί

από kivotos

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας  Σεργκέι Λαβρόφ. Στα πλαίσια αυτή συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015, με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο, στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο ανδρών διεξήχθησαν μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, αντηλλάγησαν απόψεις και ιδέες  σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στη συνάντηση ήταν ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο, κ. Stanislav Osadjiy, o δΔιευθυντής Εθιμοτυπίας του υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Μάριος Κουντουρίδης, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του τπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως του κ. Σεργκέι Λαβρόφ με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ομάδα συνεργατών του ρώσου υπουργού επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μουσείο του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Πρέσβη για τη διαχρονική υποστήριξη του εθνικού μας θέματος. Επίσης, ευχαρίστησε τον ίδιο και την κυβέρνησή του για τη στήριξη που δίνουν στο Χριστιανισμό της Μέσης Ανατολής να παραμείνει στη γη των πατέρων του.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι “…του εξήγησα ότι οι γηγενείς κάτοικοι της Μέσης Ανατολής είμαστε εμείς οι Χριστιανοί. Οι Άραβες ήρθαν 7 αιώνες μετά από εμάς και είναι ανεπίτρεπτο οι πραγματικοί κάτοικοι να φύγουν και να μείνουν οι Μουσουλμάνοι. Τους Μουσουλμάνους τους αγαπούμε, ζήσαμε αιώνες πολλούς μαζί τους, επιθυμούμε τη συμβίωση αλλά καταδικάζουμε τον εξτρεμισμό και δεν επιθυμούμε να επικρατήσουν οι εξτρεμιστές”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εξέφρασε την αγαπη και τις αδελφικές σχέσεις του κυπριακού λαού προς τη Ρωσική Εκκλησία και προς τους Ρώσους που βρίσκονται στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις ο Αρχιεπίσκοπος προς το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, επεσήμανε ότι “είμαστε στη διάθεσή τους και οποιαδήποτε στήριξη χρειάζονται, οποιαδήποτε προβλήματα έχουν που μπορούμε εμείς να φανούμε χρήσιμοι, αυτό θα το πράξουμε με πολλή χαρά”

Tέλος, η συνάντηση στο Αρχιεπισκοπικό Γραφείο ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ