Την εθνική ημέρα της Ρουμανίας, στις 1 Δεκεμβρίου τίμησε το Πατριαρχείο Ρουμανίας τελώντας δοξολογία στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό στο Βουκουρέστι. Χοτοστάτησε ο ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ, μαζί με πολλούς αρχιερείς και ιερείς, ενώ έψαλε η Πατριαρχική Χορωδία Tron.

Στο τέλος της Δοξολογίας, ο Μακαριώτατος Δανιήλ εκφώνησε ομιλία τονίζοντας ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουν με προσευχή και «καλά έργα» όσους υπέφεραν από το τραγικό δυστύχημα της ντισκοτέκ Colectiv (μια πολύνεκρη πυρκαγιά στις αρχές Νοεμβρίου, με 50 θύματα, η οποία συγκλόνισε τον ρουμανικό λαό ενώ οδήγησε σε παραίτηση τον πρωθυπουργό της χώρας).

Ακόμη, ο Πατριάρχης μίλησε για την ανάγκη προώθηση της καλλιτεχνικής και πνευματικής εκπαίδευσης των παιδιών και των νέων, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική σχέση ανάμεσα στην πνευματική γνώση και την πρακτική της καθημερινής ζωής. Επίσης τόνισε την ανάγκη συμμετοχής σε προγράμματα προληπτικής ιατρικής και αιμοδοσίας, όπως και σε δράσεις διατήρησης της εθνικής ταυτότητας.

Η εθνική ημέρα της Ρουμανίας γιορτάζεται στην επέτειο της απόφασης που πήρε η Εθνοσυνέλευση της χώρας το 1918, για την ένωση του παλαιού βασιλείου της Ρουμανίας με την Τρανσυλβανία και άλλες περιοχές για τη δημιουργία της σημερινής Ρουμανίας.