Αρχική » Εκδηλώσεις στην Κόρινθο για τον Άγιο Νικόλαο

Εκδηλώσεις στην Κόρινθο για τον Άγιο Νικόλαο

από kivotos

Ξεκίνησαν στην Κόρινθο οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, με πρωτοβουλία του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου.

Η πρώτη εκδήλωση που έγινε χθες, Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, ήταν μια ομιλία του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολου Νικολαΐδη, με θέμα «Ο Άγιος Νικόλαος ως κανόνας πίστεως και φιλανθρωπίας». Ο κ. Νικολαΐδης λαμβάνοντας αφορμή από την πλούσια εκκλησιαστική υμνογραφία, παρέθεσε σύντομα βιογραφικά στοιχεία του Αγίου και εν συνεχεία σκιαγράφησε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Αγίου που τον χαρακτηρίζουν ως κανόνα πίστεως και φιλανθρωπίας.

Αμέσως μετά, η Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορίνθιας «Άγιος Κυριακός ο Υμνογραφος», υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού ναού Αποστόλου Παύλου κ. Αναστασίου Γκιούλη, έψαλε ύμνους από την Ακολουθία της εορτής του Αγίου.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος ευχαριστώντας εγκάρδια τον κ. Νικολαΐδη, για την ομιλία του, και συγχαίροντας την χορωδία για το εύηχο των εκτελέσεών της και για την πρόοδό της. Δεν παρέλειψε να επαινέσει και τους εφημερίους του ιερού ναού, π. Νικόλαο Μπιθαρά και π. Δημήτριο Παπαγεωργίου και το εκκλησιαστικό συμβούλιο για την πρωτοβουλία και την διοργάνωση των εκδηλώσεων, οι οποίες θα επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο καθώς σκοπό τους έχουν την πνευματική και πολιτιστική πρόοδο των πιστών.    

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ