Αρχική » Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Οι υπάλληλοι θα εργάζονται από τις οικίες τους

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Οι υπάλληλοι θα εργάζονται από τις οικίες τους

από christina

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος έλαβε επιπλέον αποφάσεις λόγω της απειλής του κορωνοϊού, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και τα Κεντρικά Γραφεία της Αρχιεπισκοπής στη Νέα Υόρκη, ενώ οι υπάλληλοι θα εργάζονται από τις οικίες τους για προληπτικούς λόγους. Επίσης, οι χειροτονίες που έχουν προγραμματιστεί θα τελούνται εν στενώ κύκλω. Οι Ακολουθίες θα τελούνται κανονικά με τον ιερέα και τον ιεροψάλτη και οι πιστοί θα προσεύχονται από το σπίτι.

Το ανακοινωθέν:

“Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ανακοίνωσε μέτρα για την προστασία της υγείας του ποιμνίου στην Αμερική αλλά και της ευρύτερης δημόσιας υγείας. Οι αποφάσεις αυτές λήφθηκαν με βάση τις οδηγίες των Ομοσπονδιακών, Πολιτειακών και Δημοτικών αρχών συμπεριλαμβανομένου του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (CDC).

Από τις 17 Μαρτίου, τα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στη Νέα Υόρκη, όπου είναι και η κατοικία του Αρχιεπισκόπου, θα παραμείνουν κλειστά και όλοι οι υπάλληλοι θα εργάζονται από το σπίτι τους. Η Αρχιεπισκοπή έθεσε σε λειτουργία το σύστημα τηλεδιάσκεψης και απομακρυσμένης διασύνδεσης, το οποίο θα επιτρέψει την, κατά το δυνατόν, αδιατάρακτη καλή λειτουργία των δραστηριοτήτων της Εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος με ανύσταχτο ενδιαφέρον για την υγεία τόσο του ποιμνίου της Αρχιεπισκοπής, αλλά και για την ευρύτερη δημόσια υγεία, ειδικά επειδή η πόλη της Νέας Υόρκης βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού, ακυρώνει άμεσα όλες τις δημόσιες δραστηριότητές του. Επιπλέον, όλες οι προγραμματισμένες χειροτονίες θα πραγματοποιηθούν σε εξαιρετικά στενό οικογενειακό κύκλο.

Οι ενορίες θα συνεχίσουν τις ακολουθίες με τον ιερέα και τον ιεροψάλτη, αλλά οι πιστοί θα πρέπει να προσεύχονται από το σπίτι και να μετέχουν στις ακολουθίες μόνο μέσω της τηλεόρασης ή του διαδικτύου. Οι κληρικοί θα συνεχίσουν τις επισκέψεις κατ᾽ οίκον για αυτούς που έχουν ανάγκη ποιμαντικής και μυστηριακής φροντίδας”.

Σχολιάζοντας τα μέτρα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής είπε:

«Ως Χριστιανοί, πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για την υγεία των άλλων. Μπορούμε να είμαστε πνευματικά ενωμένοι έστω κι αν είμαστε απομακρυσμένοι εν σώματι. Στην πραγματικότητα, η προστασία της υγείας του πλησίον μας είναι μία μαρτυρία της πίστης μας, διότι θέτουμε το καλό του άλλου πάνω από το δικό μας. Με την πίστη στο Θεό μπορούμε να ξεπεράσουμε την παρούσα δυσκολία, στηριζόμενοι στη λογική και στην επιστημονική γνώση, γνωρίσματα της δοσμένης από το Θεό νοημοσύνης μας.

Ως ποιμένας σας θα είμαι πάντα άγρυπνος και θα προσεύχομαι καθημερινά στο Παρεκκλήσιο του Αγ. Παύλου της Αρχιεπισκοπής για κάθε έναν από εσάς, για το έθνος μας και για τον κόσμο. Πάνω από όλα όμως, σε κάθε Θ. Λειτουργία θα εύχομαι υπέρ της υγείας καθενός από εσάς. Ας παρακαλέσουμε το Θεό όλοι μαζί, να μας δίνει υγεία, υπομονή και ασφάλεια μέχρι να παρέλθει και αυτή η τρομερή δοκιμασία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ