Αρχική » Στην 193ΜΠΕΠ στην Ελευθερούπολη γιορτάστηκε η Αγία Βαρβάρα

Στην 193ΜΠΕΠ στην Ελευθερούπολη γιορτάστηκε η Αγία Βαρβάρα

από kivotos

Πανηγυρικός Εσπερινός έγινε χθες Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, στο στρατόπεδο Λοχαγού «Βασιλείου Αμβράζη» στην Ελευθερούπολη, για την γιορτή της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας του Πυροβολικού.

Την ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από τους ιερείς και διακόνους της πόλεως. Πριν την έναρξη του Εσπερινού έγινε υποδοχή αποτμήματος του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Νικησιάνης και εν συνεχεία η πομπή κατευθύνθηκε προς τον εορτάζοντα ιερό ναό του στρατοπέδου. Μετά το τέλος της ακολουθίας έγινε λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας εντός του στρατοπέδου.

Ο Σεβασμιώτατος κατά το σύντομο χαιρετισμό του αφού μετέφερε προς όλους τους παρισταμένους τις ευχές της  Εκκλησίας, επαίνεσε τον διοικητή αντισυνταγματάρχη κ. Παναγιώτη Καψανάκη για την πρωτοβουλία που είχε να τελεσθεί στο παρεκκλήσιο του στρατοπέδου για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ακολουθία του Εσπερινού στην εορτή της Αγίας. Τέλος ευχήθηκε προς όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα για την πατρίδα μας και τον φιλόχριστο στρατό μας τονίζοντας, η Αγία Βαρβάρα να παρέχει την εξαιρετική της προστασία και ευλογία για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλα αυτά που αποτελούν σήμερα εμπόδιο στην πορεία του έθνους μας.

Στην ακολουθία παρέστησαν ο Διοικητής της 193 MLRS κ. Παναγιώτης Καψανάκης, εκπρόσωπος του στρατηγού του Νομού Καβάλας, ο διοικητής της 323 Τ.Χ ΛΕ κ. Σπυρίδων Σκευάς, ο αντιπεριφερειάρχης Νομού Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλλιπος Αναστασιάδης, ο πρ. βουλευτής Καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης, ο πρόεδρος και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Παγγαίου, αξιωματικοί και οπλίτες του στρατοπέδου, εκπρόσωποι όλων των στρατιωτικών σωμάτων και των στρατοπέδων της περιοχής μας καθώς και ευλαβείς χριστιανοί.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ