Αρχική » Μήνυμα Ιερώνυμου για τήρηση των μέτρων

Μήνυμα Ιερώνυμου για τήρηση των μέτρων

από christina

Tην ώρα που  πληθαίνουν οι φωνές στους κόλπους της Εκκλησίας  κατά της απαγόρευσης της Θείας Λειτουργίας και επικρατεί έντονος προβληματισμός για τις επόμενες μέρες ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος υμνεί τους γιατρούς και τις προσπάθειες που καταβάλουν και ζητά από τους πιστούς να προστατέψουν τις ζωές και τις ζωές των συνανθρώπων τους, υπενθυμίζοντας την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να μην προέρχονται για λίγο καιρό στις εκκλησίες και στους ιερείς ναούς της χώρας, αλλά να περιοριστούν στο σπίτι της και στην κατ’ οίκον προσευχή.

Στο τηλεοπτικό  του μήνυμα ανέφερε μεταξύ άλλων :

«Η ιερά σύνοδος εξέφρασε προληπτικώς την πρόνοιά της για την ανακούφιση της κοινωνίας από την επικίνδυνη και αόρατη απειλή. Απηύθυνε  έκκληση στους πιστούς να αποφύγουν τον κοινόν εκκλησιασμό στους ναούς και τους προέτρεψε στην κατ οίκον προσευχή»,τόνισε. Ο Αρχιεπίσκοπος στο μήνυμά του αναφέρθηκε επίσης  στις αδυναμίες της ανθρωπότητας αλλά και του κάθε ανθρώπου και κάλεσε τους πάντες να αναλογιστούν την ευθύνη τους. «Όλοι γνωρίζουμε ότι κατά κοινή διαπίστωση ο χριστιανός άνθρωπος δεν ανταποκρίθηκε στην αναγκαία ευθύνη του απέναντι στον πλανήτη, ώστε σήμερα να απειλείται η συνέχεια της ζωής του».

Ωστόσο, παρά τις παραινέσεις του κ. Ιερώνυμου  Ιεράρχες, ιερείς αλλά και θεολόγοι  δυσκολεύονται να κατανοήσουν την απαγόρευση  της προσέλευσης πιστών υπό προϋποθέσεις  και ήδη ετοιμάζονται για την επόμενη μέρα. Το μεγάλο πρόβλημα όπως εκτιμούν θα προκύψει τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα καθώς εκτιμούν οτι θα είναι δύσκολο να απαγορεύουν στους πιστούς να λειτουργηθούν. Όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της αρρώστιας και τις αποφάσεις της κυβέρνησης η οποία είναι διατεθειμένη να αυστηροποιήσει τα μέτρα χωρίς καμία εξαίρεση.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ