Αρχική » Στον Αρχιεπίσκοπο ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

Στον Αρχιεπίσκοπο ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

από christina

 

Την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 1 Απριλίου 2020, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης. 

Ο Δήμαρχος είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα συνεργασίας που αφορούν την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και άλλα θέματα της επικαιρότητας. 

H συνάντηση έρχεται την ώρα που ο δήμος Αθηναίων άρχισε να εφαρμόζει  το μέτρο “Βοήθεια στο Σπίτι plus”  το οποίο  αφορά χιλιάδες ανρώπους που δεν μπορούν να βγούν από το σπίτι. 

“Συμφωνήσαμε σε ένα πλέγμα δράσεων, πολύ συγκεκριμένων, που θα ξεδιπλώνεται καθημερινά. Η Εκκλησία, με το Δήμο Αθηναίων και την «Αποστολή» θα εκπληρώσει εμπράκτως το χριστιανικό καθήκον της αγάπης προς τον πλησίον και θα βοηθήσει στην επίλυση των πραγματικών προβλημάτων του, για τη διατήρηση της ανθρώπινης αξιοπρεπείας”, δήλωσε ο κ. Ιερώνυμος.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Ιερώνυμο, “έναν άνθρωπο που δεν σταματά να είναι δίπλα μας σε κάθε προσπάθεια που έχει σκοπό να ανακουφίζει, να στηρίζει και να κλείνει πληγές. Τον ευχαριστώ γιατί σήμερα επιβεβαιώσαμε αυτήν την ενότητα και τον κοινό στόχο για να μην υπάρξει ούτε ένας συμπολίτης μας μακριά από την προστασία και τη φροντίδα που έχει ανάγκη”. Τόνισε, ακόμη, τη σημασία αυτές οι κρίσιμες στιγμές να μας βρίσκουν ενωμένους ώστε να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη. “Σε αυτήν την προσπάθεια, ο Δήμος των Αθηναίων, βρίσκει για ακόμη μία φορά σύμμαχο και συνοδοιπόρο την εκκλησία, την «Αποστολή» και κυρίως τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ.Ιερώνυμο” υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης.

 

 

 

Φωτο : Χρήστος Μπόνης 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ