Αρχική » Ναυπάκτου: Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση

Ναυπάκτου: Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση

από christina

Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση.Ετσι περιέγραψε ταυτό που η χώρα μας λόγω κορωνοίού το τελευταίο διάστημα ο μητροπολίτης ναυπάκτου κ.Ιερόθεος.

 «Είμαστε σε μια εμπόλεμη κατάσταση. Ποτέ η Εκκλησία δεν θα ήθελε να κλείνονται οι Ιεροί Ναοί και να γίνονται οι ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών. Αλλά έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα». «Σε ένα χωριό, σε μια τοπική κοινωνία, όλη η πόλη μπορεί να γίνει ενας Ναός και να προσεύχονται από το σπίτι τους».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ 1 κείπε ότι η Εκκλησία αντιμετωπίζει με μεγάλη δυσκολία το γεγονός της τέλεσης των ακολουθιών «κεκλεισμένων των θυρών κατ’ οικονομίαν και προς καιρόν» γιατί η Μ. Εβδομάδα είναι «η καρδιά του εκκλησιαστικού έτους» και παρουσίασε τα κεντρικά σημεία της Εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου ως προς τον εορτασμό της Μεγάλης Εβδομάδος σε κατάσταση πανδημίας, καθώς και την παράκληση της Ιεράς Συνόδου, «επειδή είναι δύσκολες οι συνθήκες τις οποίες περνάμε, έχουμε έναν πόλεμο», «να μην υπάρχουν αυτονομήσεις».

Ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε το Σύστημα Υγείας. Δηλαδή, όταν το Κράτος μας προσφέρει το Σύστημα αυτό Υγείας για να μας θεραπεύσει από διάφορα προβλήματα, εμείς οι Χριστιανοί δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε και πρέπει να ακούσουμε αυτές τις απόψεις», αφού «οι αποφάσεις της Πολιτείας δεν είναι εναντίον της Εκκλησίας, είναι μέτρα προφύλαξης για την δημόσια υγεία».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τοῦ STAR  τόνισε: «Δεν δικαιολογούνται με κανένα τρόπο τάσεις αυτονομήσεως και απαιτείται πιστὴ υπακοὴ στις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων». «Η Εκκλησία είναι υποχρεωμένη να συστήσει στα παιδιὰ της, σ’ αυτοὺς που την ἀγαποῦν, σε αυτοὺς που την σέβονται και την υπακούουν, γιατὶ δεν πρέπει να δημιουργηθούν τέτοια προβλήματα».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ