Αρχική » Πρότυπο ο Άγιος Νικόλαος δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος

Πρότυπο ο Άγιος Νικόλαος δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος

από kivotos

Στην ανάγκη να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων, όπου χοροστάτησε στον Eσπερινό στις 5 Δεκεμβρίου, με αφορμή την επομένη ημέρα, όπου η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Νικολάου.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο απολυτίκιο του Αγίου Νικολάου, που φανερώνει τις αρετές του. Κανόνας πίστεως και εικόνα πραότητας χαρακτηρίζεται στην υμνολογία ο Άγιος, που έχει την πίστη κίνητρο ζωής και πιστεύει στον Θεό.

Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πιστούς να αποτελεί ο Άγιος Νικόλαος παράδειγμα και πρότυπο και επεσήμανε ότι στην εποχή μας έχουμε ανάγκη την εμπιστοσύνη. “Όσο ο άνθρωπος απομακρύνεται από τον Θεό, τόσο χάνει και την εμπιστοσύνη του. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στους άλλους πλέον. Η ανασφάλεια όλο και μεγαλώνει”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στα προβλήματα της εποχής και στις δυσκολίες και τόνισε πως “ερχόμαστε στους Αγίους και στην Παναγία, για να πούμε τον πόνο μας. Να προσευχηθούμε στον Άγιο Νικόλαο να μας δώσει δύναμη, πίστη, εσωτερική πραότητα και ηρεμία”.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ