Το κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε για μία ακόμη φορά η ΠΑΕ Ολυμπιακός αφού ύστερα από απόφαση του ηγέτη του Ολυμπιακού, κ.Ευάγγελου Μαρινάκη, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ, κ.Νίκος Γαβαλάς, παρέδωσε χθες Μεγάλη Δευτέρα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ, και φέτος επιταγή ύψους 10.000 ευρώ, για την ενίσχυση του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και την ανακούφιση χιλιάδων αδελφών μας που πλήττονται ιδιαίτερα αυτές της ημέρες.

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε για ακόμα μία φορά την προσφορά του κ.Μαρινάκη στην τοπική μας Εκκλησία, όπως άλλωστε είναι γνωστό πως πράττει αντίστοιχα και στις παιδικές κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς και στα Εκπαιδευτήριά μας και στα έργα ευποιίας των Ιερών μας Ναών.

«Εκείνο που είναι το ουσιώδες, είναι ότι έχουμε την αλληλεγγύη μεταξύ μας, την αλληλοπεριχώρηση, την αγάπη, που είναι τα πρωτεύοντα στοιχεία του πολιτισμού μας, αλλά και της πίστεώς μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας με έμφαση πως «έχουμε την τιμή να έχουμε εδώ στον Πειραιά αυτόν τον φοβερό αθλητικό, πνευματικό, ιστορικό χώρο του Ολυμπιακού, που εκφράζει και τον πολιτισμό μας και την ιδιοπροσωπία μας.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε πως «σε τέτοιες καταστάσεις ο Βαγγέλης Μαρινάκης δίνει την ψυχή του και την καρδιά του. Τον ευγνωμονούμε, τον ευχαριστούμε και ευχόμεθα πάντοτε να έχετε την δύναμη αυτή να προσφέρετε και να είστε ένα εφαλτήριο για πνευματικά και για οντολογικά πράγματα στη ζωή μας».

Επεσήμανε ότι «το έργο της Μητροπόλεως είναι διαχρονικό έργο και δεν υποστέλλει τη σημαία του από οποιαδήποτε καιρική μεταβολή ή διαμαρτυρία. Παραμένει αδιάπτωτο και συνεχές», τονίζοντας τη σημασία που έχει η προσφορά του κ.Μαρινάκη αφού με τον τρόπο αυτό κρατούνται ζωντανές οι δομές ενίσχυσης και η παροχή κάθε δυνατής, προς αυτούς, βοήθειας.

«Η ευγένεια και η καλοσύνη του Βαγγέλη Μαρινάκη είναι συγκινητική και μας υποχρεώνει να αισθανόμαστε βαθιά, ως Πειραιώτες, ευγνώμονες στο Θεό που μας έχει χαρίσει έναν τέτοιο λαμπρό συντοπίτη και συνάνθρωπο».

Από την πλευρά του, ο κ.Γαβαλάς υπογράμμισε πως «χωρίς καμία αμφιβολία σε αυτούς τους δύσκολους και κρίσιμους καιρούς που παράλληλα με την υφήλιο βιώνει και η πατρίδα μας, η στήριξη του σπουδαίου έργου της Πειραϊκής Εκκλησίας αποκτά μεγαλύτερη αξία. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος ο ηγέτης του Ολυμπιακού, κ.Βαγγέλης Μαρινάκης βοηθάει έμπρακτα την Εκκλησία για να μπορεί να προσφέρει στους συμπολίτες μας. Είναι δέσμευση του κ.Μαρινάκη πως και στο μέλλον θα παραμείνει με έργα δίπλα της».