Αρχική » Ευχές Τράμπ και Τούρκων ηγετών στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ευχές Τράμπ και Τούρκων ηγετών στον Οικουμενικό Πατριάρχη

από christina

Τις θερμές ευχές τους για την εορτή του Πάσχα των Ορθοδόξων εξέφρασαν προς τον  Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και την Ορθόδοξη Κοινότητα της Τουρκίας, σημαντικοί πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες της χώρας.

Συγκεκριμένα, με τον Παναγιώτατο επικοινώνησαν τηλεφωνικά ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως Eξοχ.Kemal Kılıçdaroğlu, επί κεφαλής του κόμματος CHP, ο Νομάρχης της Πόλεως κ.Ali Yerlikaya, ο Δήμαρχος της Πόλεως  κ. Ekrem İmamoğlu, καθώς και o Πρόεδρος του καινούργιου Κόμματος DEVA, Εντιμ. Ali Babacan, πρώην υπουργός και Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως.

Ο κ.Βαρολομαίος  εξέφρασε προς όλους τους συνομιλητές του τις θερμές ευχαριστίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ευγενική πρωτοβουλία τους και για το ενδιαφέρον τους για τα ζητήματα που απασχολούν της Ορθόδοξη Κοινότητα στην χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες με τον Παναγιώτατο επικοινώνησε και ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Εξοχ.Recep Tayyip Erdoğan, ο οποίος εξέφρασε τις ευχές του για την εορτή του Πάσχα, αλλά και τις θερμές ευχαριστίες του προς το Πατριαρχείο, τις Μητροπόλεις και τις Ρωμαίηκες Κοινότητες για την συμβολή τους στον έρανο της Κυβερνήσεώς του για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊου.

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επικοινώνησε την Κυριακή του Πάσχα, λίγο μετά τις 9 το βράδυ, ο Εξοχ.Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να εκφράσει τις θερμότερες ευχές του για την εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου και του Αγίου Πάσχα, στον ίδιο και στους Ορθοδόξους υπό τη δικαιοδοσία του.

Ο κ.Βαρθολομαίος  ευχαρίστησε τον κ.Πρόεδρο για την πρωτοβουλία του να εκφράσει τηλεφωνικώς τις ευχές του, αλλά και για το γενικότερο ενδιαφέρον της χώρας του για τα ζητήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Τον ευχαρίστησε επίσης για το ενδιαφέρον του και προς την Ι. Αρχιεπισκοπή Αμερικής, υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, και το ποίμνιό της.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ηγέτες ήταν προγραμματισμένο να συναντηθούν τον προσεχή Μάιο, αλλά, ωστόσο, λόγω της Πανδημίας η επίσκεψη του Παναγιωτάτου στην Αμερική αναβλήθηκε για το επόμενο έτος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ