Σε δημόσια αντιπαράθεση εξελίσσεται η σύλληψη και η επιβολή προστίμου στον ιερέα Χριστόφορο Γουρλή στη Χίου. Ο μητροπολίτης Χίου σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τα χειρότερα το Μεγάλο Σάββατο όταν ο ιεράς συνελήφθη  γιατί λειτουργούσε να ανοικτές πόρτες στον ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας  προκειμένου   να μην υπάρξουν αντιδράσεις και παρουσία των πιστών για συμπαράσταση το βράδυ της Ανάστασης  πήρε την απόφαση να συμμετέχει στη Θεία Λειτουργία και ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης. Αρχικά είχε μεταδοθεί από τα Μέσα Ενημέρωσης οτι ο ιερέας  θα λειτουργούσε αλλού.

Υπήρξε αντίδραση του π.Χριστόφορου γεγονός που οδήγησε τον μητροπολίτη να δώσει διευκρινήσεις :"Η πρότασή μου ήταν να συλλειτουργήσει με τον Πρωτοσύγκελλο. Αυτή είναι η αλήθεια!.Το γνωρίζουν ο Πρωτοσύγκελλος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου", τόνισε ο κ.Μάρκος.

Από την πλευρά του ο π. Χριστόφορος Γουρλής, χαρακτήρισε αυτή τη  δηλωση αυτή ψευδή και  με μηνυμά προς το site Romfea  ανέφερε:

Για την αλήθεια των γεγονότων και μόνον σας γνωρίζω 1. ο Μητροπολίτης δεν έχει επικοινωνήσει καθόλου μαζί μου και 2. η δήλωση του είναι ψευδής!!! 

Ουδέποτε μου έγινε πρόταση να συλλειτουργήσω με τον Πρωτοσύγκελλον.

Η πρόταση του, την οποίαν μου μετέφερε η κ. Εισαγγελεύς, μετά την απολογίαν μου, έχει ως έξης: “Έχω μιλήσει με τον Μητροπολίτη και έχει ορίσει για σήμερα το βράδυ την αντικατάστασή σας. Την αποδέχεσθε η θα έχουμε άλλα προβλήματα;".

Τέλος η πρότασή του να συλλειτουργήσω στη Νέα Μονή, μου έγινε πολύ μετά, αφού είχα συνεννοηθεί με τον Πρωτοσυγκελλο να πάω να ανοίξω τον Ιερόν Ναόν και να τον κλείσω μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Ο Θεός να μας ελεεί και η Πανάγια μας να μας χαριτώνει. Χριστός Ανέστη !!! 

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης κ.Μάρκος επιμένει πως δεν επέβαλε καμία εκκλησιαστική ποινή τον π.Χριστόφορο .