Για  δειλία κατηγορεί εμμέσως ηγεσία της Εκκλησίας ο μητροπολίτης Κερκύρας κ.Νεκτάριος σε ευχαριστήρια επιστολή που έστειλε στον Λαρίσης κ.Ιερώνυμο για την συμπράστασή   του το τελευταίο διάστημα. Ο κ.Νεκτάριος επίσης κάνει λόγο για ατμόσφαιρα ζόφου  η οποία μας έχει επιβληθεί λόγω καραντίνας.

"Μέσα στον πρωτόγνωρο και κάποτε τεχνικώς επικρατούσα ατμόσφαιρα ζόφου η οποία μας έχει επιβληθεί με αφορμή την καραντίνα  οι σκέψεις  και τα λόγια σας απέπνεαν δρόσον ουράνιον και πνευματική , ενισχυοντάς τον αγώνα και την ομολογία μου", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας δε τη στάση της Εκκλησίας τονίζει: " η σύγχυση η οποία επικρατεί η συμπλοκή του πονηρού και αντεκκλησιαστικού πνεύματος  με τις εξουσίες του αιώνα τούτου  αλλά και η αγωνία των ανθρώπων να επιβιώσουν γεννούν καταστάσεις απορρίψεως της προτεραιότητος της πίστεως .Και ενώ ο λαός μας διψά για τη μετοχή του στην όντως ζωή, ο δικός μας φόβος κάποτε τον κάνει να διστάζει .Γι αυτό χρειάζεται  να ξαναδούμε ως υπεύθυνοι ποιμένες το πώς δεν θα τον οδηγήσομεν σε απογοήτευση".