Αρχική » Στις 17 ανοίγουν οι ναοί.Ικανοποίηση στην Ιεραρχία

Στις 17 ανοίγουν οι ναοί.Ικανοποίηση στην Ιεραρχία

από christina

Mε ικανοποίηση δέχτηκε η Ιεραρχία την απόφαση της κυβέρνησης   για οριστικό  άνοιγμα των ναών  την Κυριακή 17 Μαίου. Ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα οι πιστοί θα μπορούν  να πηγαίνουν ελεύθερα στους ναούς για  προσευχή αι εξομολόγηση αφού βεβαίως τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος της τελευταίες  μέρες μιλούσε με στελέχη της κυβέρνησης και  το Μαξίμου  αλλά και με πολλούς  μητροπολίτες οι οποίοι και λειτουργούσαν ως άτυποι σύμβουλοι. Παρά τις σκληρές εκφράσεις  του Ναυπάκτου η Εκκλησία γνώριζε την απόφαση της κυβέρνησης. Ως εκ τούτου  δεν  προβλέπεται  να συγκληθεί η Ιεραρχία  και η ΔΙΣ η οποία συνεδριάζει την Πέμπτη θα αποφασίσει τα μέτρα που θα πάρει κάθε ναός για να αποφευχθούν προβλήματα.

Όπως έγινε γνωστό  οι πιστοί θα μπορούν να εκκλησιάζονται τηρώντας απόσταση 2 μέτρων ο ένας από τον άλλον .Οι μάσκες θα είναι  υποχρεωτικές , ενώ εαν δεν επαρκή το εσωτερικό του ναού οι πιστοί θα   περνάνε στο προαύλιο.

Οι ναοί θα αερίζονται τακτικά, ενώ στις εισόδους θα υπάρχουν αντισηπτικά και ότι άλλο χρειάζεται.  ο ασπασμός στις εικόνες  προβληματίζει  αλλά  το επόμενο διάστημα οι υπεύθυνοι των ναών θα άνουν όλες εκείνες τις κινήσεις  που θα  διασφαλίζουν την υγεία των πιστών.

Τα ίδια μέτρα θα τηρηθούν και στις 26 Μαίου όπου θα “εορτασθεί ‘ το Πάσχα. Ειδικά μέτρα θα ληφθούν  για γάμους ,κηδείες μνημόσυνα αλλά και για τη φιλοξενία στα μοναστήρια.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ