Αρχική » Γιαμαρέλλου: Θα κοινωνήσω την πρώτη Κυριακή…

Γιαμαρέλλου: Θα κοινωνήσω την πρώτη Κυριακή…

από christina

To θέμα της Θείας μετάληψης επανέρχεται στη συζήτηση  καθώς πολλοί είναι εκείνοι οι πιστοί  οι οποίοι  ετοιμάζονται για τηνημέρα εκεινη.Ωστόσο ,η υπουργός Παιδείας  μιλώντας στον ΣΚΑΙ απέφυγε να πάρει θέση για το θέμα  ,τονίζοντας όμως οτι και το σάλιο προβληματίζει ους επιστήμονες. Η θέση της Εκκλησίας είναι ξεκάθαρα υπέρ της Θείας Κοινωνίας αλλά όλα θα καθοριστούν στην πορεία.

Στο θέμα ανφέρθηκε και η  λοιμωξιολόγος Γιαμαρέλλου  η οποία μιλώντας στο MEGA είπε “Θα κοινωνήσω από την πρώτη Κυριακή που θα ανοίξουν οι εκκλησίες».Όπως τόνισε η ομότιμη καθηγήτρια παθολογίας του ΕΚΠΑ «το θέμα της θείας Κοινωνίας δεν είναι επιστημονικό αλλά θεολογικό» και πρόσθεσε:« Εκείνος που πιστεύει στο μυστήριο της εκκλησίας και πιστεύει ότι κοινωνώντας είναι Σώμα και Αίμα Χριστού θα πάει να κοινωνήσει χωρίς κανένα φόβο». Να θυμίσουμε οτι η κυρία Γιαμαρέλλου  από τις πρώτες μέρες της επιδημίας είχε ταχθεί υπέρ της Θείας Κοινωνίας  προκαλώντας αντιδράσεις στο χώρο των επιστημόνων.

Όλα αυτά αναμένεται , εκτός απροόπτου , να αποφασιστούν σήμερα στη συνεδρίαση της ΔΙΣ η οποί έχει ξεκινήσει της εργασίες της σε καλό κλίμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ