Αρχική » Ασφαλείς για τους πιστούς οι ναοί στην Κύπρο

Ασφαλείς για τους πιστούς οι ναοί στην Κύπρο

από christina

Σε  όλους τους  ναούς  στην Κύπρο μετά από ελέγχους που έγιναν διαπιστώθηκε πλήρης και ουσιαστική εφαρμογή των μέτρων υγιεινής . Ο έλεγχος ήταν διήμερος και διενεργήθηκε ε από στελέχη τής Ιεράς Αρχιεπισκοπής σε όλους τους ναούς τής περιφέρειας, κατόπιν εντολής τού Προκαθημένου τής Εκκλησίας τής Κύπρου, Αρχιεπισκόπου κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ο Μακαριώτατος, όπως διαβεβαίωσε προσωπικώς τον ίδιο τον Πρόεδρο τής Κυπριακής Δημοκρατίας, θα έχει συνεχώς τη μέριμνα για την σωστή τήρηση όλων των μέτρων προστασίας στους ναούς, ώστε να μην υπάρξει οποιοδήποτε κρούσμα εξαιτίας ολιγωρίας ή αδιαφορίας.

Με δική του εντολή, στελέχη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής περιήλθαν τούς ιερούς ναούς τής Λευκωσίας και των προαστίων, που υπάγονται στην αρχιεπισκοπική περιφέρεια, για επιτόπιο έλεγχο και επίλυση αποριών σε ιερείς αλλά και πιστούς, σχετικά με την προ ολίγων ημερών εξαπολυθείσα εγκύκλιο τού Μακαριωτάτου.

«Η υποδειγματική υπευθυνότητα, τάξη και καθαριότητα στους ναούς, η θετική υποδοχή τής εγκυκλίου από τους πιστούς μας, η πλήρης πειθαρχία στις υποδείξεις των εκκλησιαστικών επιτρόπων και το αίσθημα αισιοδοξίας για μία πολύ σύντομα πλήρη άρση των μέτρων» ήταν μερικά από τα σημεία που καταγράφηκαν από την ομάδα αποστολής στους ναούς.

«Κι όλα τούτα», καταλήγει ο απολογισμός, «όχι τυχαία, αλλά ως μία επιπλέον απόδειξη ότι η Εκκλησία ως Μητέρα πάντοτε είναι το ασφαλές λιμάνι για τον άνθρωπο, ο τόπος της ίασης της ψυχής και του σώματος και όχι ένας οποιοσδήποτε φτιαχτός και ευόλισθος ανθρώπινος οργανισμός».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ