Αρχική » Αγιολόγιο

Αγιολόγιο

από christina

Πέμπτη, 7-5

 

Ανάμνησις του εν τω ουρανώ φανέντος σημείου του τιμίου Σταυρού. Μαρτύρων Ακακίου του εν Επτασκάλω (†303). Κοδράτου και των συν αυτώ Ρουφίνου και Σατορνίνου και Μαξίμου. Οσίων Ιωάννου του Ψυχαΐτου, Ταρασίου του εν Λυκαονία και Νείλου του μυροβλύτου.

 

Παρασκευή, 8-5

 

Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου. Οσίου Αρσενίου του Μεγάλου (†449).

 

Σάββατο, 9-5

 

Προφήτου Ησαΐου. Μαρτύρων Χριστοφόρου (†250), Ακυλίνης και Καλλίνικης. Οσιομάρτυρος Νικολάου του νέου, του εν Βουνένοις Καρδίτσης.

 

Κυριακή, 10-5

 

Αποστόλου Σίμωνος του Ζηλωτού. Μαρτύρων Αλφειού, Κυπρίνου και Φιλαδέλφου των αυταδέλφων. Ονησίμου και Εράσμου. Πασσαρίωνος πρεσβυτέρου, Φιλήμονος και Αγαπίου. Οσίων Ησυχίου του ομολογητού, Λαυρεντίου κτίτορος της εν Σαλαμίνι Ιεράς Μονής «Φανερωμένης» και Συμεώνος επισκόπου, του Ρώσου.

 

Δευτέρα, 11-5

 

Κυρίλλου (†869) και Μεθοδίου († 855) των εκ Θεσσαλονίκης, Ιεραποστόλων, φωτιστών των Σλάβων. Ιερομάρτυρος Μωκίου († γ΄ αι.) του εξ Αμφιπόλεως (Θράκης). Μαρτύρων Αρμοδίου και Διοσκόρου. Οσιομάρτυρος Ολυμπίας της νεοφανούς, ασκησάσης και αθλησάσης εν τη ιερά Μονή Καρυών Θερμής της Λέσβου. Νεομάρτυρος Αργύρη του εξ Επανωμής Θεσσαλονίκης (†1806). Οσίου Αγγελαρίου αρχιεπισκόπου και φωτιστού Βοημίας.

 

Τρίτη, 12-5

 

Επισκόπων Επιφανίου εν Κωνσταντία Κύπρου (†403) και Θεοφάνους. Γερμανού πατριάρχου Κων/πόλεως (†740) και Ευθυμίου επισκόπου Ιεροσολύμων. Νεομάρτυρος Ιωάννου του εκ Βλαχίας (†1662). Οσίου Θεοδώρου του εν τη νήσω Κυθήρων τον ασκητικόν βίον διανύσαντος. Οσίας Καλλιτρόπου, αδελφής του αγίου Επιφανίου.

 

Τετάρτη, 13-5

 

Μαρτύρων Γλυκερίας (†177) και Λαοδικίου του δεσμοφύλακος. Ιερομάρτυρος Αλεξάνδρου επισκόπου Τιβεριανών. Οσίων Σεργίου του ομολογητού, Παυσικάκου επισκόπου Συνάδων (†ς΄ αι.). Ευθυμίου του νέου, κτίτορος της Ιεράς Μονής Ιβήρων και των εν αυτή ασκησάντων Γαβριήλ, Γεωργίου και Ιωάννου. Αγαπίου και Νικηφόρου πρεσβυτέρου της μονής της Εφάψεως.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ